“Ni kriv ni dužan stradao 1995. godine”: Oktobarski književni odjeci kao omaž Mrkonjić Gradu

09.10.2020. | 20:41

Oktobarski književni odjeci (OKO) 22. put održani su u četvrtak veče u Mrkonjić Gradu, a stihove na ovoj manifestaciji govorili su pjesnici iz Mrkonjić Grada, Šipova i Banjaluke.

Organizator manifestacije Slobodan Ćoćkalo, predsjednik Kluba umjetničkih duša, istakao je na književnoj večeri da je riječ o memorijalnoj manifestaciji posvećenoj sjećanju na stradanje Srba u Mrkonjić Gradu u jesen 1995. godine tokom agresije Oružanih snaga Hrvatske, HVO i takozvane Armije RBiH.

“Ovo književno veče je omaž gradu koji je ni kriv ni dužan stradao 1995. godine. Nama je bila dužnost da kroz poeziju ukažemo da se zlo može pobijediti i pjesnici su večeras pokazali da je poezija najjače oružje koje uvijek pobjeđuje”, istakao je Ćoćkalo.

Stihove su govorili pjesnici Predrag Bjelošević, Jelena Glišić, Vid Vukelić, Enea Hotić, Ranko Preradović, Stevka Kozić Preradović, Mirko Vuković, Sava Guslov Marčeta, Đorđo Radić, Miladin Berić, Marija Rožić, Milan Rakulj, Milan M. Trivunčić, Zoran Kostić, Đuro Stipanović i Radmilo V. Radovanović.