Napokon svirka! Ivana Peters: Srećna sam što ćemo održati koncert

06.02.2021. | 16:32

Prvi veliki pop koncert u Beogradu u novoj godini nakon duže pauze biće održan 13. februara u Kombank Dvorani sa rok grupom Negative, a liderka tog benda Ivana Peters za Tanjug ističe da je presrećna što će se svirka uopšte desiti u vrijeme opasne pandemije.

Rokerska priča Negative počela je u atomskom skloništu tokom NATO bombardovanja 1999. i jubilej od 20 godina krenuo je sa proslavom tačno kada treba, tokom 2019. godine, kada se bend ponovo okupio nakon izvjesne pauze.

Tada su imali spektakl nastup na Beer festu, kao i dva rasprodata koncerta u klubu BitefArtCafe – na Paliluli.

Tokom pandemije ponovo im je adresa bila klub Bitef, ali na Kalemegdanu, kao i Ada Ciganlija – smotra Beer fest bar, i onda se iznova dogodila zabrana okupljanja na koncertima.

“Ne razmišljam o tome kako će biti na novom prostoru, najvažnije je da sviramo. Možda će sala biti poluprazna, mada su sve sale sada takve u doba korone, nema izbora. Biće poseban ugođaj, jer nismo imali koncert na taj način, pod maskama, na distance. Sigurno je da je koncert u vrijeme pandemije u zatvorenom prostoru za nas nešto novo. Nakon 20 godina karijere benda Negative i mi ćemo nešto doživjeti premijerno”, kaže Peters.

Ivanin bend čine iskusni muzičari – Nikola Radaković – Džoni (gitara), Milen Zlatanović – Zmolen (bas gitara) i Dario Janošević (bubnjevi).

Diskografski su bili veoma aktivni prvih deset godina karijere, kada su iznedrili četiri studijska albuma – “Negative” (1999), “Ni ovde ni tamo” (2003), “Tango” (2004) i “Spusti me na zemlju” (2009).