Najbolje svjetske fotografije u Banjaluci

Fotografije međunarodne izložbe “Salon fotografije – Banjaluka 2018” i “Foto BiH 2018” predstavljene su tokom vikenda u velikom izložbenom salonu Banskog dvora Kulturnog centra. Izložba obuhvata svjetske fotografije, koje su izabrane od radova pristiglih iz 48 država.

Predsjednik Univerzitetskog foto-kino kluba Banjaluka Milorad Kašćelan objasnio je da izabrane fotografije predstavljaju zaista najbolje od skoro tri hiljade pristiglih fotografija.

– I ove godine paralelno se prikazuju dvije postavke – “Salon fotografije” već tradicionalno, a treću godinu paralelno ide izložba BiH fotografije. Ova i neke slične manifestacije se ovdje održavaju već nekih dvadesetak godina – rekao je Kašćelan.

Predsjednik Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH Ozren Božanović naveo je da banjalučki foto-kino klub već decenijama priređuje izložbe koje su kvalitetom na svjetskom nivou, te da je važno sačuvati takav kontinuitet.

– Ovaj salon privuče najbolji dio svjetskih fotografa, koji se se ovdje predstave. Uvijek su saloni fotografije u Banjaluci imali kvalifikovan žiri, koji zna da izabere ono što je najbolje – kazao je Božanović.

Na ovogodišnjem salonu, kao i svake godine, dodijeljene su medalje i priznanja za najbolje fotografije, koje su prisutnim autorima lično uručene.

Izložba je otvorena do 15. januara.

 

Izvor:(Glas Srpske)

 

 

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *