Na romantičnoj drami radilo više od 200 ljudi: Objavljen prvi trejler filma “Toma” VIDEO

16.08.2021. | 11:16

Film “Toma” reditelja Dragana Bjelogrlića, koji kao koproducenti zajedno potpisuju Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić premijerno će biti prikazan 20. avgusta, na zatvaranju Sarajevo Film Festivala, a sada uoči premijere objavljen je i prvi trejler.

Ovo ostavrenje će 21. avgusta otvoriti Festival filmskih susreta u Nišu.
Koliko sjećanja staje u san? Koliko sjećanja staje u pjesmu? Koje su pjesme veće od života? sve tajne odgovora kriju se u filmu.
Film „Toma“ prvi je biografski film, čije linije priče prate lične uspone i padove jednog od najvećih pjevača, boema i umjetnika u bivšoj Jugoslaviji.

https://www.youtube.com/watch?v=FScqYLz6vvo&t=2s

Kako su nastale “Dotak’o sam dno života”, “Dva smo sveta različita”, “Ljiljana”, “Tužno leto”, i zašto je morao “dobro da se zaprlja” kada piše stih – opisali su scenaristi filma: Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić i Maja Todorović.
Kako je Toma Zdravković volio, patio, bježao i ponovo se vraćao svojoj duši – dočarao nam je Milan Marić u glavnoj ulozi, dok je lik raskošne Silvane Armenulić povjeren Tamari Dragičević.
Ipak, Toma je bio ton, stih i melodija, a sve to u filmu nam donosi kompozitor i producent Željko Joksimović. U ulogama onih koji su činili njegov život gledaćemo Petra Benčinu, Milana Kolaka, Sanju Marković, Andriju Kuzmanovića, Milenu Radulović, dok Tomine roditelje igraju Mirjana Karanović i Slobodan Boda Ninković.
Na ovoj romantičnoj drami koja je snimana skoro šest mjeseci na lokacijma u Srbiji, Crnoj Gori i Americi radilo je više od 200 ljudi.
Film „Toma“ će svoju svjetsku premijeru imati 20. avgusta na Filmskom festivalu u Sarajevu.

 

Oznake: Trejler