Na radost najmlađe publike: Na Božić onlajn premijera “Novogodišnje muzičke bajke”

06.01.2021. | 13:49

Beogradska filharmonija će sutra, na Božić, najmlađoj publici pokloniti “Novogodišnju muzičku bajku”, čija će onlajn premijera biti na Jutjub kanalu.

Premijera je zakazana za 12 časova. Članovima filharmonije će se pridružiti i direktor Ivan Tasovac, koji kao pijanista ima specijalnu ulogu u ovoj priči.

Tasovac je rekao da je iz filharmonijske kuhinje nastala prelijepa priča o muzici, ljubavi i drugarstvu, saopšteno je iz Beogradske filharmonije.

“Mnogo smo se zabavljali dok smo je stvarali, nadamo se da će je voleti i naši mali drugari. Sa željom da im ulepšamo prazničnu atmosferu, poručujemo da jedva čekamo da ih vidimo ponovo, glasne i nasmejane u Beogradskoj filharmoniji”, rekao je Tasovac.

Autori muzičke bajke su violistkinje Tamara Marinković Tomić i Slavica Perić, prepoznatljiva lica edukativnih programa Beogradske filharmonije, koje su i naratori priče o Muzikogradu, u kojem se sakupljaju specijalne muzičke želje i pripremaju pokloni za svu djecu svijeta.

Glavni junaci priče su Djed Mraz, u tumačenju Ivana Tasovca, koji treba irvasa Đuru, odnosno Aleksandra Radulovića, da nauči da svira klavir.

U muzičkoj bajci mališani će moći da čuju numere Mocarta i Betovena, ali i mnogo zvučnih efekata koje proizvodi perkusionista Aleksandar Radulović.

Oznake: Božić