Na otvaranju “Don Žuana”: Festival francuskog filma od 15. juna u Beogradu

26.05.2022. | 12:40

Četvrti Festival francuskog filma biće održan od 15. do 19. juna sa deset novih naslova koji će biti prikazani na Kosančićevom vencu, Silosima Beograd, Mts dvorani u Beogradu, kao i na onlajn platformi “MOJ OFF”, najavili su danas organizatori.

Ovogodišnji kum festivala je glumac Miki Manojlović, festival će biti otvoren prikazivanjem”Don Žuana” u prisustvu njegovog reditelja Serža Bozona, a filmovi prikazani na otvorenom biće besplatni, saopštila je Mts dvorana.

Kako je najavljeno, tokom festivala biće prikazani “Final cut“ (Coupez!) reditelja Mišela Hazanaviciusa, “Mač sa dve oštrice“ sa glumicom Žilijet Binoš, “Hronologija nasilja“ sa Dali Bensalahom, “Don Žuan“ i drugi filmovi, a (Don Juan), a prateći program će ljubitelji francuske kinematografije moći pratiti putem onlajn platforme “MOJ OFF”.

“Ekskluzivan naslov koji će zatvoriti festival je drama iz 2022. godine ”Hronologija nasilja” višestruko nagrađivanog reditelja Manuela Šapire, ,koji će biti jedan od gostiju ovogodišnjeg festivala, a poznat je po ostvarenjima ”Demokle”, ”Psi” i ”Čovekova ćerka””, kaže se u saopštenju.

Festival francuskog filma održava se uz podršku Francuskog instituta u Srbiji, Ministarstva kulture i informisanja Srbije, opštine Stari grad, kompanije Mlekoprodukt, TV 5 MONDE, Unifrance, Blitz filma, Mts dvorane i MCF Megakom filma.

Oznake: Beogard