Modričko kulturno ljeto: Sastav “Srbski pravoslavni pojci” održali koncert

08.08.2021. | 11:57

Beogradski sastav “Srbski pravoslavni pojci” održao je koncert na Trgu Milana Jelića u okviru manifstacije “Modričko ljeto”, koje se deveti put organizuje u ovoj opštini.

Modričkoj publici sinoć su se “Srbski pravoslavni pojci” predstavili duhovnom, nacionalnom i etno muzikom.

Osnivač sastava Marko Kačarević rekao je da su se pojci sa zadovoljstvom odazvali pozivu rukovodstva opštine da gostuju u Modriči, u kojoj su koncertom obilježili 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, te održali humanitarni koncert 2017. godine pod nazivom “Humanitarno veče za Sofiju”, radi prikupljanja novčanih sredstava za liječenje trogodišnje Sofije Mićević iz Banjaluke.

On je istakao da se “Srbski pravoslavni pojci” od osnivanja, 2011. godine, bave očuvanjem srpske duhovne, nacionalne i etno muzike.

“Blaženopočivši Njegova svetost patrijarh srpski Irinej dao je blagoslov da `Srbski pravoslavni pojci` od 2012. godine postanu i zvanični čuvari srpske muzičke baštine”, rekao je Srni Kačarević.

Načelnik Modriče Jovica Radulović zahvalio je članovima grupe “Srbski pravoslavni pojci” za učešće u manifestaciji “Modričko ljeto”, koja je pokrenuta radi promocije i očuvanja kulturne baštine stanovinika ove lokalne zajednice.

“Drago mi je da su “Srbski pravoslavni pojci” uveličali manifestaciju i nastupom oduševili građane, koji su se u toku pandemije virusa korona, više od godinu dana, uželjeli kulturnih i drugih manifestacija”, rekao je Radulović.

Oznake: Etno muzika, Koncert