Mnogi se opraštaju od legende: Posljednji pozdravi za najvećeg Džejms Bonda FOTO

31.10.2020. | 15:39

S 90 godina preminuo je Šon Koneri. Brojni kolege, prijatelji i fanovi opraštaju se od velikog glumca koji je najpoznatiji po ulozi Džejsma Bonda.

“Odrastao sam idolizirajući šona Konerija. Legenda na ekranu i izvan njega. Počivaj u miru”, napisao je Hju Džekmen.

“Počivaj u miru, sir Šon Koneri. Prvi Džejms Bond. Najbolji Džejms Bond. Kako tužne vijesti”, napisao je slavni britanski voditelj Pirs Morgan.

“Šon Koneri je bio filmska legenda, čak i u zlatno doba filma. Našeg najjačeg Bonda on je odigrao i bio je nedodirljiv. Preminuo je danas u 90. godini i ostao je heroj do kraja”, napisao je glumac Džordž Takei.

Od Konerija su se oprostili i na službenom Tviter profilu Fife, na kojem su podijelili i jednu anegdotu sa slavnim glumcem.

“Sir Meta Bazbi dovukao je mladog honorarnog glumca na Old Trafford i ponudio mu ugovor od 25 funti (210 kuna) sedmično. ‘Zaista sam želio to prihvatiti jer sam volio fudbal. Odlučio sam ipak postati glumac i pokazalo se da je to bio jedan od mojih inteligentnijih poteza’. RIP Šon Koneri”, napisali su iz Fife.

” Šon Koneri preminuo je s 90 godina. Večerao sam s njim prije dvije godine na Bahamima. Duhovit i pametan. Daleko najbolji Bond i sjajan glumac. Duboko poštovanje”, napisao je Džejums O'Rili Jr. američki novinar, autor i bivši televizijski voditelj.

“Bio je Džejms Bond mog oca, pa je tata podržavao karijeru gospodina Konerija cijeli život, uvijek me vodio da pogledam bilo koji film u kojem je bio njegov omiljeni glumac. Imam lijepe uspomene gledajući tatu kako gleda svog filmskog idola. Zbog odlaska Šona Konerija osjećam se kao da opet gubim tatu”, napisao je na Tviteru Kevin Smit, američki reditelj i scenarista.

“Bio je jedinstven. Počivaj u miru Šon Koneri”, napisala je glumica Džina Karano.

Aleksander Ribak norveški violinista, pjevač i glumac koji je pobijedio na Evrosongu 2009. godine objavio je na svom Instagram profilu crno-bijelu fotografiju Šona Konerija.
“Naš heroj. Naš šarmantni, moderni i vječni heroj”, napisao je ispod objave.
View this post on Instagram

Our hero. Our charming, trendsetting, fast driving, everlasting hero. 💔 #ripseanconnery #ripjamesbond

A post shared by 🎻 ALEXANDER RYBAK 🎻 (@rybakofficial) on

Tomas Šon Koneri rođen je u Edinburgu 25. avgusta 1930. godine kao sin katoličkog tvorničkog radnika i protestantske čistačice.
Proslavio se ulogom prvog filmskog Džejmsa Bonda, a do danas je za mnoge ostao najbolji Bond svih vremena, prenosi Index.