Mladi entuzijasti na sceni: Neformalna grupa NAmladiMA realizuje zanimljiv projekat

17.08.2020. | 11:09

U Podrum sceni “Banjalučkog studentskog pozorišta“ neformalna grupa NAmladiMA počela probe za projekat „Država solidarnosti“.

Ovaj projekat se realizuje kroz program malih grantova USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, koji provodi CRS sa partnerima.

U prethodnom periodu, pet mladih entuzijasta koji čine neformalnu grupu građana “NAmladiMA” (Vladana Savić, Jelena Stojaković, Ema Ćehajić, Anando Čenić i Rajko Marčeta) osmislilo je projekat pod nazivom “Država solidarnosti”. Kroz zajednički kreativni rad mladih na stvaranju predstave “Država”, projekat će  podstaći mlade na kreativno stvaralaštvo, promišljanje i formiranje vlastitih stavova, a ne na pasivno prihvatanje “serviranih” informacija i stavova, kao i na uviđanje da se kroz zajedništvo postižu najbolji i najkreativniji rezultati.

U prethodnom periodu, članovi projektnog tima prikupljali su potrebne informacije za temu predstave koja će, između ostalog, biti vezana i za poplave kao nepremostive elementarne nepogode u svim savremenim državama i odnos vlasti i pojedinaca prema navedenoj pojavi. Kroz rad, učesnici će pojedinačno ili u grupi definisati probleme koji ih lično dotiču kada je država u pitanju, a tiču se i zajednice kojoj pripadaju.

Tokom narednog perioda, članove neformalne grupe “NAmladiMA” očekuje rad na postavljanju same predstave i njeno premijerno izvođenje.

Premijerno izvođenje predstave „Država“ biće upriličeno u prostorijama Banjalučkog Studentskog pozorišta 1. septembra 2020. godine u 21.30 uz prisustvo 15 članova glumačkog ansambla, te maksimalnog broja publike do 25 ljudi i uz poštovanje svih preporuka Svjetske zdravstvene organizacije u borbi protiv širenja virusa korona.

Nakon odigrane predstave publiku očekuje i zanimljivo učešće na okrugom stolu kojeg će da uređuje i vodi koordinator projekta Vladana Savić, piše Srpskainfo.