Miro Janjanin i “Viteški ples” predstavili novi album

28.02.2020. | 18:48

Proslavljeni muzičar iz Banjaluke Miro Janjanin predstavio je novi album pod nazivom “Dar” sa svojom grupom “Viteški ples” u klubu “Rudi” u Banjaluci.

Novi album dolazi nakon dvije godine rada, a na njemu se nalazi deset novih pjesama koje svaka na svoj način pričaju priču o ljubavi i životu.

Miro Janjanin je istakao da duguje veliku zahvalnost svim prijateljima koji su ga bodrili da istraje na ovom putu.

“Ovaj CD sam uradio za prijatelje. Napravio sam pjesme koje ne liče na ranija izdanja. Svaka pjesma ima svoju priču, svoju poruku, a moj glas se proteže kroz sve te pjesme”, rekao je Janjanin.

Poznati muzičar je priznao da je ovo izdanje trebalo da objavi prije nekoliko godina, ali dodaje kako je bavljenje autorskim radom na našim prostorima veoma težak posao – jer se na našem podneblju ne živi od autorske muzike.

“Kada ugrabiš vremena baviš se onim što najviše voliš. Ostao mi je pored ovog još jedan album pop-rok pjesama i, iskren da budem, previše sam se udebljao i nisam mogao da zamislim sebe da skačem po bini i pjevam rokenrol, a od malih sam nogu mnogo pažnje posvećivao i muzici i scenskom nastupu, a s ovim kilama to ne mogu”, rekao je kroz smijeh Miro Janjanin.

Na albumu “Dar” nalazi se i numera koju je ovaj muzičar posvetio svojoj supruzi.

“Napravio sam pjesmu ‘Ko sam ja bez tebe’ jer mislim da svaki muškarac duguje da kaže svojoj ljepšoj polovini šta osjeća. Isto tako i ona njemu, da jedno bez drugog nisu ništa. Ja sam tu pjesmu napravio za svoju ženu i snimio sam spot. U ovom spotu je moja supruga. Njoj dugujem zahvalnost za sve što sam napravio i to mi je, iskreno, najdraža pjesma”, naglasio je Janjanin.

Supruga proslavljenog muzičara je dodala da je ova pjesma divan dar te da su ona i Miro Janjanin 25 godina u braku.

“Kada je objavio ‘Kome da poklonim ljubav’ na CD-u je bila moja kosa, a sada poslije 25 godina odlučio je da zvanično kaže kome je poklonio ljubav”, dodala je Draška Janjanin, supruga Mire Janjanina.

Što se tiče nastupa pred publikom, muzičar je rekao da je u planu koncert na ljeto.

“Imam obavezu prema prijateljima. Nas smo trojica starih iz ‘Viteškog plesa’ i dvojica braće Vukelić, Filip i David. Mislim da možemo odgovoriti izazovu i uz malo gostiju biće to sjajno veče”, zaključio je Janjanin.

Dejan Dejanović, rukovodilac muzičke produkcije Radio-televizije Republike Srpske pod čijim je okriljem album objavljen, na promociji albuma “Dar” je istakao da mu je drago što ovim projektom započinju godinu u smislu kvaliteta i u smislu nosioca projekta.

“Miro Janjanin i njegova ekipa su jedni od začetnika rok scene Banjaluke i Republike Srpske i stoga je ponos i čast da ovu godinu u izdavačkom smislu otvori album ‘Dar'”, istakao je Dejanović i dodao da se nada da će Miro i “Viteški ples” dati podstrek i mladim izvođačima da preuzmu ovakav sistem i koncept rada te da budu malo kreativniji i otvoreniji.

 

Izvor:(Nezavisne novine)

 



Oznake: Album, Promocija