Mirjana Mina Lazarević nakon kabarea: Suština je u ljubavi

21.09.2022. | 10:38

Suština života je u ljubavi, u njenim raznim oblicima i fazama, rekla je Srni poznata beogradska glumica Mirjana Mina Lazarević, nakon kabarea “Suština po Mirjani”, koji je izvela u Gradskom pozorištu u Foči.

Lazarevićeva je kabare, kroz šaljive anegdote iz svog porodičnog života i sa posla, prožete vanvremenskim muzičkim hitovima, osmislila kao svojevrsnu odu ljubavi – čudesnom osjećanju koje sve pokreće i svemu daje smisao.

Uz muzičku pratnju džez pijaniste Aleksandra Miletića, svog prvog supruga, sa kojim je i poslije razvoda ostala u prijateljskim odnosima, Mina Lazarević je pjevala hitove Zdravka Čolića “Ti si mi u krvi”, Olivera Dragojevića “Vjeruj u ljubav” i “Što to bješe ljubav”, Magazina “Oko moje sanjivo”, Bisere Veletanlić “Zlatni dan”, Ambasadora “Dođi u pet do pet”.

“Ja o ljubavi najviše volim da pričam i da pevam. Postoji ljubav muškarca i žene, roditelja i dece, brata i sestre, svaka je na svoj način lepa i uzbudljiva, a ja sam malo prošetala kroz neke od njih”, kaže Lazarevićeva.

Ona u kabareu govori i o odgajanju djece, a ona ima troje iz dva braka.

Slatke roditeljske muke i sve izraženiji međugeneracijski jaz dočarala je pričom sa ljetovanja u Grčkoj, kada se njenoj djeci odmor sveo na traženje vaj-faja, a njoj na svakodnevno slušanje žalopojki kako je loš internet signal.

Prema njenim riječima, uvijek je bilo razlika među generacijama, djeca su i ranije bila vanzemaljci za roditelje, ali taj jaz danas je sve izraženiji usljed ubrzanog tehnološkog napretka, a ona ima užasan otpor prema digitalizaciji.

“Celo moje biće se buni, ja sa užasno analogna, i dalje imam rokovnik u koji beležim svoje obaveze. Telefon služi za poruke i pozive, eventualno za mejlove, to je ono što prihvatam, društvene mreže me ne interesuju, nekako sam staromodna, volim da se viđam sa ljudima i razmenjujem energiju”, kaže Lazarevićeva.

Ona navodi da je neminovnost da djeca budu u korak sa vremenom i svojom generacijom, da ne mogu biti onesposobljena da se služe računarom i telefonom, ali da sve ima mjeru.

Lazarevićeva je dijelila scenu sa velikim brojem poznatih glumaca, od kojih neki više nisu među živima, a u kabareu se posebno osvrnula na Laneta Gutovića sa kojim je, ističe, bila najbliža i najviše ga je voljela.

“Toliko toga je moglo da se nauči od njega, takva lakoća govora i postojanja, a tako velike stvari je radio i govorio”, kaže Lazarevićeva.

Lazarevićeva u kabareu nije propustila da oslika i srpski mentalitet, na duhovit način opisujući Srbe kao specifičan narod koji se raduje uz tužne pjesme i tuguje uz vesele, pa je za tu priliku otpjevala poznatu sevdalinku “Ah što ćemo ljubav kriti”.

Od filmske muzike, uz neizostavnu pjesmu iz serije “Porodično blago”, sa kojom je postala poznata široj publici, izvela je i pjesme iz serija “Bolji život” i “Vratiće se rode”, da bi nastup završila pjesmom “Nemoj da brigaš” iz filma “Balkan ekspres”, koju je posvetila svojoj koleginici Tanji Bošković.

Oznake: Foča, Kabare