“Miranda” o nastavku popularne serije: Bila sam neodlučna da li da se vratim

02.01.2022. | 16:11

Glumica Sintija Nikson progovorila je o nastavku serije “Seks i grad” koja je nedavno premijerno prikazana na platformi HBO, te otkrila da joj je uloga Mirande otvorila put ka mnogim drugim ulogama.

“Jeste, veoma teško. Zaista nisam mislila da ću to uraditi. Miranda mi je otvorila put za pregršt sjajnih uloga, a što se više udaljavam od nje ponude su sve bolje, jer ljudi prestaju da me posmatraju samo kroz taj lik. Dakle, bila sam neodlučna u odluci da se vratim. Istovremeno sam razmišljala šta nam je činiti… Prosto, ne možemo da radimo iste stvari. To je jedna od sjajnih karakteristika ove serije – nismo se ponavljali. Uvijek smo dozvoljavali likovima da se razvijaju umjesto da jednostavno izvučemo neki trik koji je upalio prije tri godine, dotjeramo ga i ponovimo“, rekla je ona za Hello i dodala:

“Razgovarala sam sa izvršnim producentima Majklom Patrikom Kingom, Sarom Džesikom Parker i Kristin Dejvis o stvarima bez kojih ne mogu da se vratim. Zaprepastilo me je koliko su me pomno slušali i kako smo zajedničkim snagama radili na tome da ne samo preuredimo kuću, već i da izgradimo novu u kojoj će biti mesta za sve nas, ali i za nove likove”.

Mnogi su razočarani nastavkom, a Sintija objašnjava da smatra da je period u kojem se trenutno nalaze glavne junakinje veoma plodonosan.

“Naše junakinje su žene koje sada imaju oko 55 godina i samim tim su u menopauzi. A menopauza je, uprkos neprijatnim aspektima, sjajna tema za šalu. To je nevjerovatno dobar, pa i plodonosan period. Posmatram ga kao drugu adolescenciju. Kada ste adolescent, odvajate se od roditelja i porodice, postajete svoj gazda. To je veoma narcisistička faza života, jer razmišljate: ‘Ko sam ja? Šta želim? Šta mi je potrebno? Šta mogu da postanem?’…

“Menopauza je slična. Ako ste život proveli radeći, vjerovatno ste u karijeri došli do tačke stabilnosti ili postignuća ciljeva. Možda ste, poput Mirande, stigli donekle, ali želite da odete i negde drugde. Ako ste gajili djecu, ta faza se privodi kraju. Sve u svemu, iza vas su možda decenije kada ste mislili na sve druge osim na sebe. Brinuli ste o potrebama svih oko vas, a svoje stavljali na posljednje mjesto. U pedesetim ste došli do tačke kada se stvari smiruju i možete narcistički, ali na veoma važan način ponovo da se usredsredite na sebe i postavite pitanja: ‘Ko sam ja? Šta želim da postanem? I šta mogu da postanem?’”, otkrila je Sintija za Hello.

Oznake: Glumica, Seks i grad