Međunarodni festival “Kestenburg”: Svetlana Bojković predvodi žiri VIDEO

21.06.2021. | 08:48

Proslavljena glumica Svetlana Bojković prihvatila je poziv da bude predsjednica žirija ovogodišnjeg izdanja Međunarodnog festivala studentskog pozorišta “Kestenburg”, koji će krajem novembra biti održan u Banjaluci.

Glumica kaže da je tu čast prihvatila s radošću, da iz Banjaluke uvijek nosi najljepše uspomene i da će njen glavni kriterijum biti kvalitet predstava.

“Mislim da je izuzetno važno da postoje ovakvi festivali na kojima se susreću mladi, što više mladih umetnika iz celoga sveta, jer u stvari to povezivanje umetnika su oni pravi mostovi koji spajaju ljude i koji čine sjajne korake u životu, ako hoćete, čovečanstva, baš tako da se izrazim, tako da pozdravljam pojavu i trajanje ovog festival”, istakla je Svetlana Bojković, predsjednica žirija festivala Kestenburg za (RTRS).

“Svojim znanjem i dugogodišnjim iskustvom biće i te kako dragocjena za mlade umjetnike koji tek traže svoje umjetničke staze, a interesantno je i da je Ceca na neki način i naša domaća glumica, budući da je godinama briljantno igrala ‘Gospođu ministarku’ u našem Narodnom pozorištu. Tako su Banjaluka i Svetlana Bojković jedno drugom mnogo dali i vjerujemo da će se to potvrditi i na ovom festival”, rekla je Neda Simić Žerajić, urednica festivalskog programa.