Marko Gvero o snimanju “Složne braće”: Pola scena smo jedva snimili koliko smo se smijali

18.01.2022. | 11:10

Marko Gvero kaže da su mu dosadile uloge debeljuca i da je vrijeme da zaigra nekog zgodnog junaka jer je uspio da skine nekoliko kilograma. Poznatog glumca trenutno gledamo u hit komediji “Složna braća – Nova generacija”, a i tu rolu dobio je zahvaljujući fizičkom izgledu.

“Odigrao sam do sada sve debele likove koje sam mogao. Proteklih nedjelja sam skinuo nekoliko kilograma mislim da je sada pravo vrijeme da zaigram nekog junaka iz Marvelovih stripova”, priča Gvero za Informer i dodaje da se odlično snašao na snimanju kultne serije “Složna braća“.

“Nele Karajlić me je pozvao čim je počeo da piše scenario. Tada nije znao ko će sve da glumi u seriji, jedino je bio siguran da Kemicu ja treba da odigram. U nastavku serije glumim Fikretovog sina, koga je u prvoj sezoni igrao Vladimir Savčić Čobi. Vjerovatno je moja fizička sličnost sa njim presudila da dobijem tu ulogu, jer je i Čobi bio bucmast kao ja”, rekao je Gvero.

Marko kaže da mu je kod lika Kemice najveći izazov bio da savlada akcenat.

“Plašio sam se kako će taj bosanski akcenat zvučati u mom izvođenju. Imao sam tremu dok sam čitao tekst pred Neletom, ali on mi je rekao: ‘Ma to je to, odličan si’”, prepričava sagovornik.

Gvero priznaje da je cijela ekipa strepila hoće li nastavkom “Složne braće“ uspjeti da ponove uspeh prve sezone.

“Zbog kultnog statusa te serije snimane 1996. godine na nama je bila velika odgovornost i strah. Znali smo da će neko reći kako nije trebalo da diramo original, pa smo zato nastavak i nazvali ’Nova generacija’. Sudeći po reakciji publike, izgleda da smo ipak odlično obavili posao”, priča glumac.

Marko Gvero kaže da su se tokom snimanja ”Složne braće” svi toliko smjali da su neke scene jedva uspjeli da završe.

“Nataša Ninković i ja smo pola scena jedva uspjeli da snimimo koliko smo se smijali i zabavljali. Najveći kvalitet serije je izvanredan kasting, a kada je nama bilo toliko lijepo i zabavno, vjerujemo da će biti i publici”, priča glumac.