“Lud, zbunjen, normalan”: Nove epizode hit serije od večeras na ekranima

05.11.2020. | 15:35

Nove, još zabavnije nastavke bosanskohercegovačke serije “Lud zbunjen normalan” možete pratiti od večeras, 5. novembra, na programu Nove BH.

Epizode koje će u narednom periodu biti emitovane od ponedjeljka do četvrtka u terminu od 20.15, a čiji scenario potpisuje Feđa Isović vratiće na ekrane neke stare likove koji su ostavili pečat kroz dugogodišnje emitovanje serijala koji je gledalaštvo šriom BiH, ali i regiona “držalo” ispred malih ekrana, ali i predstaviti nove glumačke nade.

U ulozi Izeta, glave porodice Fazlinović, i dalje ćemo gledati maestralnog Mustafu Nadarevića. Iako je u novim nastavcima stariji, Izet je i dalje vitalan, te sklon maksuziji i mladim ženama.

Damir, Izetov unuk, kojeg glumi sjajni Moamer Kasumović, vodi svoju privatnu ambulantu, ali posao ga sve manje interesuje, dok njegov sin Džebra, kojeg igra mladi glumac Tarik Džinić, u novim nastavcima ima 18 godina i upisuje fakultet, te se upušta u sitne prevare čime dokazuje da je od loze Fazlinovića.

Marija, koju tumači glumica Tatjana Šojić i dalje vodi kafić “San Remo”, a kroz njega kao i kroz samu sezonu ove gledane serije proći će i čitav niz epizodnih karaktera.

Kućna pomoćnica Šefika vraća se u novim nastavcima dominantnija, čvršća, a njena riječ će puno više značiti u kući Fazlinovića, a u ulozi jedine žene u domu Fazlinovića gledaćemo glumicu Jasnu Žalicu.

Novi nastavci na male ekrane vraćaju i imućanog Čombeta, kojeg glumi Miraj Grbić. Čombe se vraća iz Sjedinjenih Američkih Država, a s obzirom da je Faruk u Švedskoj, gdje je pobjegao kako bi izbjegao hapšenje zbog utaje poreza, on će preuzeti studio “Akord”. U novim nastavcima Čombe će svako malo pokretati i novi biznis, a njegove desna i ljeva ruka u ovim biznis pokušajima su Fufe (Branko Janković) i Zgembo (Davor Golubović).

Kroz nove epizode predstavljeno je da je Faruk, kojeg je kroz serijal maestralno igrao Senad Bašić, u Švedskoj, ali li glumac zapravo više nije dio glumačke postave serije – naime, radi kao profesor na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a iz javnosti se povukao zbog brige za bolesnog oca, prenose Nezavisne.

Uloge

Mustafa Nadarević – Izet Fazlinović

Maoamer Kasumović – Damir Fazlinović

Katarina Marković – Jelena Fazlinović

Tarik Džinić – Džebra Fazlinović

Jasna Žalica – Šefika

Emir Hadžihafizbegović – Samir Fazlinović

Tatjana Šojić – Marija

Branko Janković – Fufe

Miraj Grbić – Čombe

Aleksandar Seksan – Đido Mova

Davor Golubović – Zgembo.