Laskavo priznanje: Domaći film “Mrak” Dušana Milića osvojio Nagradu publike u Trstu

26.01.2022. | 13:26

Novi domaći film “Mrak” scenariste i reditelja Dušana Milića osvojio je Nagradu publike na 33. izdanju Filmskog festivala u Trstu, gde je ujedno imao i svjetsku premijeru, javili su producenti.

Ostvarenje “Mrak” će imati srpsku premijeru 26. februara u okviru takmičarskog programa predstojećeg 50. Festa

Radnja ove drame – psihološkog trilera sa elementima horora, inspirisana je istinitim događajem koji se odigrao u vrijeme martovskog pogroma na Kosovu.

Film obrađuje životnu i potresnu priču ispričanu kroz vizuru djevojčice Milice koja sa majkom i dedom živi u planinskim zabitima Kosova, na imanju okruženom gustom šumom.

Glumačka podjela je internacionalna: Danica Ćurčić, Slavko Štimac, Miona Ilov, Flavio Parenti, Ivan Zerbinati, Nikola Kent, Darren Pettie, Nikola Rakočević, Slaviša Čurović, Slađana Bukejlović.

Autorsku ekipu filma čine, osim autora Dušana Milića – direktor fotografije Kiril Prodanov, scenograf Milenko Jeremić, kostimografkinja Lidija Jovanović, montažer Yanis Chalkiadakis i kompozitor Kristian Eidnes Andersen.

Dušan Milić je poznat kao reditelj filmova “Jagoda u supermarketu”, “Guča” i “Travelator”, ali i kao autor – scenarista i režiser dve TV serije – “Folk” i “Sumnjiva lica”.

Oznake: Nagrada