Kulturno-umjetnička društva iz Trebinja, Pala i Banjaluke se pobratimila

05.09.2021. | 16:33

Trebinjsko Kulturno-umjetničko duštvo “Alat Svislajon” proteklog se vikenda pobratimilo sa društvima iz Pala i Banjaluke na Smotri folklornih ansambala veterana “Trebinje 2021” održanoj proteklog vikenda u “Gradu sunca” u Trebinju.

U prostorijama Gradske uprave Trebinje, gdje je za predstavnike svih učesnika organizovan i svečani prijem, povelju o bratimljenju i saradnji su potpisali Nedeljko Lambeta, predsjednik GKUD “Alat Svislajon”, te Milan Čvoro, predsjednik KUD-a “Mladost” iz Pala, i Olivera Čudić, predsjednica Radničkog kulturno-umjetničkog društva “Pelagić” Banjaluka.

Predstavnike društava je pozdravio Dražen Bošković, zamjenik gradonačelnika Trebinja, ističući da su folklorni ansambli iz regiona uvijek rado viđeni gosti u ovom gradu, a da su ovakve smotre najbolji pokazatelji kako se čuva tradicija ovih prostora.

Smotra folklornih ansambala veterana “Trebinje 2021” je okupila tridesetak društava iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore, koji su odigrali svoje koreografije na koncertu na otvorenom u “Gradu sunca”, pišu Nezavisne.