Konkurs za dokumentarce: Radionica u Audio-vizuelnom centru Srpske

06.02.2023. | 13:46

U Audio-vizuelnom centru Republike Srpske, 10. i 11. februara 2023. godine, održaće se ”Radionica za usavršavanje konkursnih prijava za dokumentarne projekte”, u saradnji sa DokSrbijom.

Prvog dana radionice (petak) će reditelj Boris Mitić održati predavanje ”Sve o konkursima za dokumentarce”, sa početkom od 17.00 časova, dok je drugi dan radionice (subota) predviđen za pojedinačne sesije sa mentorima iz DokSrbije.

Mentori će biti troje istaknutih stvaralaca u sferi dokumentaristike:

Boris Mitić, reditelj sa 20-godišnjim uspjehom na međunarodnom planu (300+ festivala, 18 nagrada, 25 TV prodaja), predavač ‘realpolitike dokumentarnog filma’ na preko 100 međunarodnih radionica i evaluator prijava na konkursima Kreativne Evrope.

Iva Plemić Divjak, producentkinja nekih od najnagrađivanijih i najfinansiranijih srpskih dokumentaraca (“Sinema Komunisto” Mile Turajlić; “Srećna Nova, Jivu” Mladena Kovačevića i dr.), alumna Eurodoc, predstavnik Srbije za Eurimages 2016- 2021 i članica Evropske filmske akademije.

Miloš Škundrić, reditelj i producent, autor filma ‘Dugo putovanje u rat’, prvog srpskog dokumentarca na Netfliksu i član aktuelne komisije za sufinansiranje produkcije dokumentarnih filmova Filmskog centra Srbije.

Ova radionica je prvenstveno namjenjena dokumentaristima koji planiraju sa svojim projektima u fazi razvoja da se prijave na konkurse Centra, ali i sve one koji žele da budu dio uvodnog predavanja koje će da održi Boris Mitić.

Za sva dodatna pitanja i informacije, možete se obratiti Centru putem mejl-adrese [email protected] ili na broj telefona: 051/490-574.