Koncertom Policijskog orkestra završeno obilježavanja krsne slave MUP-a RS VIDEO / FOTO

21.11.2021. | 21:40

Tradicionalnim koncertom Policijskog orkestra Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske u Banjaluci završena je svečanost povodom obilježavanja krsne slave Ministarstva – Sabora Svetog arhangela Mihaila.

Načelnik Policijskog orkestra Jelena Atlagić rekla je Srni da je članovima ovog orkestra velika čast svirati na godišnjem koncertu, povodom krsne slave Ministarstva.

“Dva mjeseca smo pripremali repertoar, koji sadrži različite numere, od klasnične do filmske i popularne muzike. Sigurna sam da su svi posjetioci koncerta našli nešto zanimljivo za sebe”, rekla je Atlagićeva.

Ona je istakla značaj postojanja i rada Policijskog orkestra, koji uveliča protokol različitih događaja kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou.

Koncertu su prisustvovali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, resorni ministar Dragan Lukač, direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević, te ministri u Vladi Srpske.

Krsna slava MUP-a Srpske – Aranđelovdan obilježena je danas polaganjem vijenaca na centralno spomen-obilježje poginulim pripadnicima MUP-a Srpske, lomljenje slavskog kolača i osveštanjem žita u Spomen-crkvi Svetog arhangela Mihaila u Centru za obuku MUP-a Srpske u Zalužanima.

Povodom slave MUP-a služen je i parastos poginulim pripadnicima MUP-a Srpske.