“Konačno pred publikom”: Izvedena kabaretska predstava “Edit Pjaf” u Banskom dvoru

21.08.2020. | 16:52

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora u četvrtak uveče izvedena je kabaretska predstava “Edit Pjaf”, autorski projekat Đurđe Vukašinović.

“I dalje sam pod utiskom, vjerovatno ću biti još nekoliko dana, dok se ne slegnu emocije. Jedino što sada znam jeste da mi je puno srce i da sam toliko ispunjena, jer zbog ove situacije sa virusom korona dugo nisam igrala pred publikom. Konačno pred publikom, konačno reakcije publike, a sada sam osjetila da su posjetioci divno prihvatili predstavu. Osjećam da su svi punog srca i pod dubokim emocijama izašli iz Banskog dvora”, kazala je Đurđa Vukašinović.

Vukašinovićevoj je za ovaj autorski projekat inspiracija bila jedna od najboljih francuskih pjevačica Edit Pjaf, koja predstavlja francusku nacionalnu muzičku ikonu. Decenijama su njen lik i djelo predmet inspiracije i pažnje mnogih umjetnika, kako u svijetu, tako i kod nas. Glavni pokazatelj besmrtnosti njenog lika i svevremenosti njenog djela jeste nagrada “Oscar”, koja je pripala tada mladoj glumici Marion Kotijar 2008. godine za tumačenje lika Edit Pjaf u filmu “Život u ružičastom”.