Kolja “otvorio dušu” pred koncert na Kastelu: Zbog Banjaluke imam posebnu tremu

06.06.2023. | 12:52

Koncert Kolje i Grobovlasnika na tvrđavi Kastel biće održan u petak sa početkom u 21 čas i biće ovo prvi solistički koncert ove grupe u rodnom gradu njihovog vođe Nikole Kolje Pejakovića, s obzirom da su ranije samo jednom svirali prije šest godina na istom mjestu u okviru Demofesta.

Ovaj koncert organizuje „Ok tim“ i isti će biti održan neposredno prije objavljivanja Koljinog petog studijskog albuma koji će nositi naziv „Sreća i druge brige“.

Ovim povodom danas u restoranu Kazamat Nikola Kolja Pejaković je održao konferenciju za novinare, rekavši da su njegova očekivanja maksimalna.

„Nikad ranije u Banjaluci nismo imali samostalni koncert. Svirali smo na Demofestu. Šest godina je prošlo od tada. Sjećam se toga. Bio je to dobar koncert, ali počinjao je u pola 4 ujutru i došli smo poslije nekog benda koji je smorio raju i mnogo toga je bilo kako ne treba, tako da se mi stvarno radujemo ovom koncertu. Jasno vam je šta meni taj koncert znači. Imam tremu isključivo zbog Banjaluke. I inače imam tremu, ali sada je ona još veća zbog Banjaluke. Ja sam odgađao malo ovaj koncert. Istina, nismo ni imali puno poziva, ali ja sam ovaj koncert odgađao jer sam htio da napravim koncert na Čairama na školskom igralištu i mislim da to ostaje da li za avgust, da li za sljedeću godinu. Tada ćemo se vratiti na mjesto gdje je sve počelo i imaćemo i goste“, rekao je Nikola Kolja Pejaković.

On je naglasio da u petak Grobovlasnici dolaze sa pojačanim sastavom.

„Imamo pet cura koji sviraju duvačke instrumente, imamo starog-novog basistu Nikolu Usanovića koji je bio prva postava Grobovlasnika. On se vratio u bend. Ovi ostali su svi isti Vojo Aralica, Ivana Aleksijević Pančevac i ja. Tu nam je i Sanja Đuričić koja je radila editing albuma i svira bas u par pjesama“, istakao je Kolja, otkivajući da će na novom albumu biti četrnaest novih pjesama, a neke od njih publika u Banjaluci će u petak premijerno čuti, pišu Nezavisne.