“Kočićev dan u Beogradu”: Položeno cvijeće na grob pisca

24.08.2022. | 13:32

Književnici iz Republike Srpske i Srbije, u okviru tradicionalne manifestacije “Kočićev dan u Beogradu”, posjetili su danas Kočićev grob i položiti cvijeće na njegov spomenik u glavnom gradu Srbije.

Gosti iz Kočićevog zavičaja i organizatori manifestacije zatim će otići do Čuburskog parka gdje će buketima svježeg cvijeća i stihovima u čast Kočiću okititi njegov spomenik.

“Kočićev dan u Beogradu” završiće se književnom večeri pod lirskim nazivom “Zmijanje u Beogradu, Srpska u Srbiji” u 20.00 časova u svečanoj sali Udruženja književnika Srbije.

Na književnoj večeri učestvovaće Mihailo Orlović, Radmilo Radovanović i Danijel Gatarić iz Banjaluke i Laura Barna, Dušica Milanović, Grozdana Lučić Lalić, Bratislav Milanović, Duško Petrović, Majo Danilović, Milko Grbović i Vidak Maslovarić iz Beograda.

Manifestacija “Kočićev dan u Beogradu” je programski dio “Kočićevog zbora: Banjaluka-Beograd-Gomionica–Stričići”, a organizuju je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Udruženje književnika Srbije.