“Isplivali” novi detalji: Boldvin pucao iz pištolja iz kojeg su prije snimanja gađali limenke

26.10.2021. | 14:17

Izvor iz ekipe sa snimanja filma Rust, tokom kojeg je glumac Alek Baldvin nenamjerno ubio direktorku fotografije Halinu Hatčins, otkrio je da se prije snimanja pucalo iz pištolja s pravim mecima.

Kako prenosi CNN, pucalo se i iz onog pištolja koji je kasnije predan Boldvinu. Ekipa je gađala prazne limenke piva, što u SAD-u popularno zovu “plinking”.

Nove detalje s filmskog seta CNN-u je otkrila Šaron Vaksman, osnivačica portala za vijesti iz šoubiza The Wrap, pozivajući se na svoj pouzdani izvor sa seta.

Kazala je da ekipa na filmskim setovima često tako vježba pucanje, koristeći prave metke. Njezin portal saznao je da su to radili i na dan kad je Hačins upucana u prsa, a ranjen rediktelj Džoel Souza.

CNN se ogradio od navoda tog portala jer ih nije mogao potvrditi, a producenti filma Rust ponovili su ono što su već rekli – da je sigurnost glumaca i ekipe iza kamera prioritet. Istakli su da sarađuju s policijom te da ne znaju za prigovore o bezbjednosti oružja i rekvizita na setu te da će istražiti kakve su im procedure o sigurnosti, dok je snimanje filma prekinuto.

Američki mediji su nakon tragedije izvještavali da se nekoliko dana prije više puta slučajno ispaljivalo iz pištolja, ali da niko nije bio povrijeđen te da je nejasno jesu li u pištoljima bili pravi meci.

Navodno je više članova ekipe napustilo set zbog brige o ličnoj bezbjednosti.

Oznake: Detalji, Glumac, Ubistvo