Isključivo za pripadnice ljepšeg pola: Kasting za prvi igrani film u svemiru

07.11.2020. | 16:30

Svemirska agencija Roscosmos, ruska televizijska kuća Channel One i filmska producentska kuća Yellow, Black and White, uskoro bi trebali objaviti javni poziv za kasting prvog igranog filma koji će biti snimljen u svemiru.

Za razliku od NASA i američkih filmskih producenata iz Holivuda koji bi htjeli da se u svemiru snimi film s Tomom Kruzom u glavnoj ulozi, Rusi traže glumicu koja će tumačiti glavnu ulogu.

U vijesti koju donosi ruska novinska agencija TASS, kaže se da su ruska svemirska agencija i producentske kuće dugo razmatrali dva scenarija za film koji će biti snimljen na Međunarodnoj svemirskoj stanici. Jedan je uključivao dvoje glumaca-kosmonauta, muškarca i ženu, dok je za drugi potrebno u svemir lansirati samo glumicu.

Nakon dugotrajnih rasprava, odlučeno je da bi ženski glavni lik bio puno prihvatljiviji za snimanje filma, pa će se za kasting moći prijavljivati isključivo pripadnice ljepšeg spola.

Što se radnje filma tiče, ona se za sada još uvijek drži u tajnosti, ali poznato je da će se raditi u svemirskoj drami s radnim naslovom “Challenge” (Izazov) i da bi snimanje trebalo započeti u jesen 2021. godine.

TASS kaže da će uz glumicu odabrati i njezinu dublerku i da morati proći trening u školi za kosmonaute, a za let u svemir će morati dobiti dozvolu od letačke komisije Roscosmosa.

Takođe navode da su čuli da će uz glumicu u svemir putovati i reditelj Klim Šipenko, koji to nije demantovao, ali je rekao da bi rado volio snimati film u svemiru.

Kako se čini, predstoji nam nova svemirska trka između Amerikanaca i Rusa, ovog puta u obliku filmske umjetnosti. Možda bi za detant bilo najbolje da se u svemiru istovremeno nađu oboje, odnosno Tom Kruz koji će se zaljubiti u lijepu rusku kosmonautkinju, a potom će se oboje boriti za puko preživljavanje nakon nekog velikog udesa.

Oznake: Kasting, Svemir