Ima iznenađenja: Objavljena lista najtraženijih horor serija u SAD VIDEO

19.10.2022. | 12:27

Kompanija Parrot Analytics bavi se analizom medijskog sadržaja i zahtjevima publike, a u utorak su objavili listu horor serija čije nastavke američka publika najviše iščekuje. I dok je na prvom mjestu, nimalo iznenađujuće, “Američka horor priča“, iznenađenje se nalazi na drugom mjestu.

Radi se o seriji „Hanibal“ s Madsom Mikelsenom u glavnoj ulozi koja je 2015, nakon tri sezone, završena. To je serija autora Brajana Fulera koja je, čim je ugašena, postala vrlo tražena i obožavatelji vjeruju da će se kad-tad snimati nastavci ostvarenja u kom Mikelsen glumi Hanibala Lektera.
Što se tiče „Američke horor priče“, danas, u srijedu, 19. oktobra, počinje da se prikazuje 11. sezona te serije, tako da će se obožavateljima ispuniti želje. Do sada su najgledanije sezone tog serijala bila osma i deveta, dok je zanimanje palo tokom desete sezone. No, očito je da je to bila tek mala dustrakcija s obzirom da je publika najviše tražila nastavak upravo tog serijala.

Godine 2020. odlučeno je da će se snimati još tri sezone ovog serijala čiji su autori Rajan Marfi i Brad Falčuk. U 11. sezoni, koja ima naziv „New York City“, glume Džo Mantelo, Bili Lurd, Zakari Kvinto, Rasel Tovi, Lesli Grosman, Čarli Karver, Sandra Bernhard, Ajzak Puvel, Denis O’Her i Pati LuPon. Svake srijede prikazivaće se dvije nove epizode.

Na trećem mjestu nalazi se serija “Čaki” koja je nastala na temelju filmske franšize “Dječja igra” poznate i kao “Čaki”. Od 1988. do 2017. snimljeno je sedam nastavaka, zatim je 2019. snimljen rimejk, da bi 2021. i 2022. bile prikazane prve dvije sezone ove serije. Na četvrtom mjestu nalazi se HBO serija „Lovecraft Country“ čija je prva i do sada jedina sezona prikazana 2020. godine.
Evo i liste najtraženijih horor serija u Americi:

Oznake: Horor, Lista, Serije