Humanitarna aukcija slika u Muzeju RS

25.11.2019. | 16:02

Muzej Republike Srpske će ugostiti Humanitarnu aukciju slika u organizaciji Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke.

Aukcija će biti otvorena sutra u 12 časova a trajaće do subote.

Aukciju je inicirao Branko Milošević slikar iz Banjaluke, kao doprinos likovnih umjetnika radu “Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji”, i sadrži slike 19 slikara donatora iz Republike Srpske i Srbije.

Humanitarna aukcija predstavlja značajnu finansijsku podršku projektu izgradnje Dnevnog centra”Podrži me-9 januar” u Kosovskoj Mitrovici. Ovaj projekat je namijenjen za 140 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju koji žive na području Kosova i Metohije, rekli su u Muzeju RS.

“Zahvalni smo svim slikarima i njihovim velikodušnim donacijama, i Muzeju Republike Srpske koji nam je ustupio prostor i svu potrebnu pomoć za ovu humanitarnu aukciju. Ovakvi događaji doprinose realizaciji projekata ali i podizanju svijesti o važnosti podrške stanovništvu, djeci i licima sa posebnim potrebama sa područja Kosova i Metohije”, izjavio je organizator aukcije Milorad Arlov, predsjednik Odbora.

Tokom otvaranja aukcije biće održana video prezentacija hronologije gradnje Dnevnog centra, a svečanosti otvaranja aukcije prisustvovaće i djeca sa posebnim potrebama iz JU “Sunce” iz Prijedora koja će izvesti recitacije.

“Pozivamo sve koji su u mogućnosti, da doprinosu uspjehu aukcije kupovinom slike, i tako pomognu ovaj značajni humani projekat namijenjen onima kojima je pomoć neophodna, djeci i mladima sa posebnim potrebama. Dnevni centar će biti njihova druga kuća i poklon Republike Srpske. Kad ga svi zajedno izgradimo kao da smo manastir sagradili!”, izjavio je Milorad Arlov.

Organizatori pozivaju sve u Republici Srpskoj da do 30.novembra pozovu humanitarni broj 1412 i doniraju po 1 KM za pomoć izgradnji prvog Dnevnog centra na Kosovu i Metohiji. Broj žiro računa Odbora: 55510000134196445.

 

Izvor.(Glas Srpske)