Deset godina od njene smrti: Novi dokumentarni film o Ejmi Vajnhaus

02.04.2021. | 13:16

Film pod nazivom “Amy Winehouse: 10 Years On” naručili su Bi-Bi-Si Tu i Bi-Bi-Si Mjuzik sa željom da se istraži Ejmi Vajnhus kroz razgovor s ljudima koji su je najbolje poznavali, a opisan je kao “interpretacija njenog života kao žene, njene ljubavi i nasljeđa”.

Novi film o Ejmi biće prikazan na Bi-Bi-Si Tu, obilježavajući 10 godina od njene smrti. Ejmi Vajnhaus umrla je od trovanja alkoholom 23. juna 2011. godine kada je imala 27 godina, a njen album “Back to Black” naknadno je u Velikoj Britaniji postao najprodavaniji album u 21. vijeku do danas.

Prema saopštenju za medije, film će “osvijetliti dijelove njenog života za koje se do danas nije čulo”. Film bi trebalo da bude “ispričan” prvenstveno iz perspektive njene majke Dženis, čije se viđenje “često razlikuje od narativa koji nam je ranije bio predstavljen”.

“Ne osjećam da je svijet poznavao pravu Ejmi, onu koju sam vaspitala, i radujem se prilici da ponudim razumijevanje njenih korijena i dublji uvid u stvarnu Ejmi”, rekla je njena majka Dženis.

Ostali članovi porodice i prijatelji takođe će pojavljivanjem u dokumentarnom filmu o njoj približiti kakva je bila muzičarka. Dov Fridman, izvršni producent filma kaže da mu je drago što će publika imati priliku da upozna i drugu Ejmi i sazna nepoznate detalje o njoj i njenom životu koji do sada javnosti nisu bili poznati.

“Ejmi je bila istinska muzička ikona. Ne možemo biti ponosniji što smo pomogli onima koji su najbliži Ejmi da povrate njenu priču, 10 godina poslije njene smrti”, rekao je u službenoj izjavi Fridman.