Dani lutkarstva: “Ružno pače” i “Crvenkapa” u Dječijem pozorištu

20.03.2021. | 18:40

Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade svake godine obilježava se 20. marta, a tim datumom počinje i Svjetska nedjelja izvođačkih umjetnosti, koja obuhvata Dan lutkarstva 21. marta, Dan pantomime 22. marta i Dan pozorišta 27. marta.

Na repertoaru Dječijeg pozorišta Republike Srpske, u skladu s tim, večeras je “Ružno pače”, u režiji Aleksandre Spasojević, a sutra, sa početkom u 11 časova biće odigrana “Crvenkapa” u režiji Živomira Jokovića.

“Uz sve epidemiološke mjere, dezinfekciju prostora i brojne preventivne radnje kojima se onemogućava da DPRS bude izložen rizicima zaraze, ansambl nacionalnog teatra dosljedno istrajava u svojoj misiji promovisanja vrhunske umjetnosti i kulture neophodne za razvoj djece”, navode iz DPRS, osvrćući se posebno na rad teatra i važnost pozorišta za djecu u vremenu pandemije, kada je posao svih posebno otežan.

Slogan ovogodišnje kampanje povodom Svjetskog dana pozorišta za djecu i mlade je: “Odvedite dijete u pozorište”.

“Referišući se na međunarodni slogan, nacionalni teatar za djecu i dalje promoviše svoj slogan – ‘Budite uz Dječije pozorište’. Dječije pozorište je uz vas”, dodaju iz DPRS.