Četiri decenije rokenrola: Grupa Kerber proslavlja 40 godina postojanja

07.07.2021. | 13:07

Frontmen Kerbera Goran Šepa Gale rekao je da je u trenutku kada bend slavi 40 godina postojanja najponosniji na njegovo dugo trajanje i pjesme koje su napravili.

“Nikome u bendu nije padalo na pamet da ćemo toliko trajati, u to vrijeme imati toliko godina, pa je mnogo… Ponosim se odanošću naše publike. Mogli smo još puno toga da uradimo, ali šta bismo onda radili u vremenu koje je pred nama”, izjavio je Šepa.

Kerber su u Nišu osnovali 1981. Šepa, gitarista Tomislav Nikolić, klavijaturista Branislav Božinović, bubnjar Zoran Stamenković i basista Zoran Madić, a njihov prvi nastup u novembru te godine u Muzičkom klubu u Nišu pjevaču je “ostao istetoviran u mozgu”.

“Kada umireš, sjećaš se te svirke. Euforija, prepuna sala koja pjeva, a mi nikad bliži Bogu, aplauz, znoj, suze… Posle toga smo imali veliki broj koncerata za pamćenje. Ispunjavali smo svoje snove i odrastali sa svojom sve većom publikom. Mnogo je koncerata kojih se sada prisjećam, pa ne bi bilo fer da uopšte počnem sa nabrajanjem”, rekao je Šepa.

“Biće još singlova, internet je malo iskomplikovao izdavanje albuma, ali i to ćemo riješiti… Kada bih se samo ja pitao, bilo bi pjesama na vinilu, kao nekada”, naglasio je Šepa.

“Ne krijem, uželeli smo se bine i publike i jesmo uzbuđeni. Kalemegdan je savršeno mesto za RNR. Baš gradska priča. Kališ je centar sveta”, zaključio je Šepa.