Banski dvor: Otvorena izložba “Portreti i još ponešto” slikara Ognjena Radumila FOTO

11.02.2021. | 21:40

Izložba banjalučkog akademskog slikara Ognjena Radumila pod nazivom “Portreti i još ponešto” otvorena je večeras u Malom izložbenom salonu Banskog dvora Kulturnog centra.

Riječ je o djelima koja su nastala tokom “lokdauna” prošle godine, i kako sam naziv kaže, uglavnom su to portreti, a “Još ponešto” su slike inspirisane muzikom, drugom najvećom ljubavlju u autorovom životu.

“Tokom izolacije, bio sam sam i radio sam jedino što znam – slikao sam. Tako je nastao najveći dio ove postavke. Nadam se da će ljudi uživati u njoj onoliko koliko sam ja uživao stvarajući je”, kazao je Radumilo novinarima prije formalnog otvaranja izložbe.

Večeras 11. februara (četvrtak) 2021. godine u Malom izložbenom salonu Banskog dvora u otvorena je izložba PORTRETI I…

Objavljuje Banski dvor – Kulturni centarČetvrtak, 11. veljače 2021.

 

O Radumilovim djelima govorila je akademska slikarka Nina Babić.

“Kada je stao svijet, stala kultura i svakodnevne aktivnosti, gledala sam Ognjena uživo na Facebooku kako slika i mislim da smo mu svi pomalo zavidjeli, u pozitivnom smislu. Bilo je čarobno gledajući ga kako stvara. Kada me pozvao da sarađujemo, primijetila sam da izlazi iz okvira klasičnog portreta, jer je promijenio format, izašao iz okvira klasičnog, izabrao atipičan format i tako nam pokazao svoj karakter.

I žene na portretima izgledaju kao da žele da izađu iz uobičajenog svijeta i forme. Iako postavka odaje utisak lepršavosti i prozračnosti, riječ je o izuzetno slojevitim radovima u koje je uloženo mnogo promišljanja, rada i kombinovanja različitih tehnika. U svakom portretu možemo da vidimo autora i njegovu ljubav prema slikarstvu”, kazala je Nina Babić, prenosi Mondo.