‘Banjalučko Studentsko Pozorište’ najavilo projekat “Pozorište u predgrađu 4”

“Banjalučko Studentsko Pozorište” obavještava javnost da će u narednim danima intenzivno igrati predstave u banjalučkim mjesnim zajednicama i društvenim domovima, a partner u realizaciji ovog projekta je gradska uprava Banjaluke koja je ovaj projekat novčano podržala na javnom konkursu.

U tom smislu najavljujemo projekat “Pozorište u predgrađu 4” kao nastavak decentalizacije pozorišne umjetnosti na teritoriji grada Banjauka u kojoj smo do sada odigrali preko tri stotine predstava, a partner nam je pored grada Banjaluka bio i “Banski dvor -kulturni centar”, te “Dom omladine Banjaluka”.

Ove godine projekat počinjemo da realizujemo u prostorijama KUD-a “14. februar” u Debeljacima, gdje će u utorak 25. decembra od 20 časova biti odigrana predstava “Mlijeko” u režiji Slobodana Perišića, a završićemo ga u mjesnoj zajednici, odnosno društvenom domu u Verićima početkom naredne 2019. godine.

Naš teatar će zatražiti sveširoku podršku ovoj kulturnoj kampanji, te će uputiti pozivnice visokim zvaničnicima Srpske i Banjaluke da budu u gledalištu tokom izvođenja predstava. Ovim činom svi zajedno poslaćemo jasnu poruku i našu opredijeljenost da uvijek budemo uz svoje građane, bili oni u centru ili u predgrađu, navodi se u saopštenju ‘Banjalučkog Studentskog Pozorišta’.

 

(BL PORTAL)

 

Ostavite komentar: