Bajaga ne zna šta ga čeka: Zakazali smo koncert, a ne znamo hoće li se održati

28.05.2021. | 21:43

Legendarna rok grupa Bajaga i instruktori zakazala je koncert na Tašmajdanu 16. jula, a frontmen popularnog benda, Momčilo Bajagić Bajaga, kaže da je ipak neizvjesno hoće li se on uopšte održati.

Ipak, ono što je za sad sigurno je da ukoliko do koncerta dođe, publika će moći da prisustvuje uz tri uslova – potvrdu o vakcinaciji, potvrdu o preležanom korona virusu ili uz negativan rezultat brzog testa, koji će se raditi na licu mjesta.

“Realno još uvijek nemamo tačne informacije zbog epidemijske situacije. U ovom trenutku nismo sigurni da će tog koncerta biti. Ima još nekoliko koncerata koji idu prije nas, ali kako se stvari trenutno odvijaju, trebalo bi da pre toga nastupimo 24. juna na Arsenal Festu i 26. na Paliću”, rekao je Bajga.

Bajaga dalje navodi da se koncert bez publike ne može nazvati koncertom, te da su posljednju svirku pred publikom imali prije skoro godinu dana.

“Koncert bez publike nije koncert. U Skoplju smo imali posljednji koncert pred ljudima, i to je to što se tiče života od kada je počela korona”, govori frontmen Bajage i instruktora.

S obzirom na to da je nedavno gostujući na N1 istakao da su svi članovi benda vakcinisani, Bajaga u daljem razgovoru ističe važnost procesa imunizacije, ali i s kakvim se problemima bend susreće kad su svirke izvan granica Srbije u pitanju.

“Proces vakcinacije je očito značajan. Očekuju nas još neke svirke van granica Srbije. Za sva ta putovanja potrebne su potvrde o vakcinaciji ili PCR test, koji nam se ne isplati, jer minimalni broj ljudi iz ekipe je devet… To je mnogo novca. Izađe više test nego prevoz. Značajna je vakcinacija, ali opet ne možeš ni da teraš ljude koji ne žele. To je privatna stvar. Ja mislim da je dobro vakcinisati se jer se mi puno krećemo. Svi smo u bendu primili različite vakcine”, rekao je Ben za Nova.rs.

Bajaga i instruktori su inače prošle godine, u saradnji sa RTS-om, pjesme sa 13. studijskog albuma simboličnog naziva “Ovaj svet se menja“ predstavili takođe na stadionu Tašmajdan, a koncert su posvetili ljekarima i medicinskom osoblju u crvenoj zoni. Koncert je tada snimljen bez publike, te je kasnije poklonjen onima koji su tokom kriznih situacija spasavali ljude čiji su životi bili ugroženi usljed zaraze korona virusom.

Inače, album “Ovaj svet se menja“ nastao je u karantinu, a kako je Bajaga istakao, pošto nisu ogli da budu na bini, članovi benda su veći dio karantina proveli upravo u studiju, te otuda i njegov naziv koji aludira na uticaj pandemije na čitavu planetu.