“Ako nema energije, proradi iskustvo”: Seka Sablić priznala da joj se smanjuje želja za glumom

14.03.2021. | 12:18

Seka Sablić je, prilikom davanja posljednjeg intervjua, otkrila detalje nemilog događaja koji se odvio na sceni jednom prilikom.

“Nisam razmišljala o povlačenju, ali polako se smanjuje želja za glumom. Možda je tome doprinijela i ova situacija sa pandemijom korona virusa. Do juče sam čvrsto bila vezana za glumu”, ispričala je glumica za Gloriju, uz dodatak da se nada da će neki novi projekti ponovo u njoj “upaliti neki žižak koji se trenutno ugasio”.

Osim toga, Seka je, dajući odgovor na pitanje da li i dalje ima tremu pred izlazak na scenu, prepričala potresan momenat koji joj se desio pred publikom, nakon kog je hospitalizovana, prenosi Blic.

“Nemam nesigurnosti, ali nikad ne znaš da li ćeš ih imati, šta će se dogoditi u tvojoj glavi, u kakvom stanju je tvoj “instrument”. Uvijek pomislim na pjevače, kako li je njima. Glumac je sličan, ali postoje rutina i iskustvo. Ako nema iskrene energije, proradi iskustvo.

Prije tri godine igrali smo “Vrat od stakla” u Tivtu i doživjela sam malu amneziju na sceni. Tačno znam do kog trenutka sam bila svjesna. Odjednom više nisam znala gdje se nalazim. Ipak, predstavu sam odigrala do kraja.

Malo su me vodile kolege, kao i moj “automatski pilot”. Publika ništa nije primijetila, dobili smo veliki aplauz, i odmah sam završila u bolnici. Srećom, nije bilo ništa ozbiljno, povratila sam se poslije infuzije”, zaključila je Seka.