Adaptacija popularne serije: Stiže srpska “Dinastija”, a evo ko čini glumačku postavu

06.06.2021. | 12:57

I dalje najpopularnija sapunica svih vremena, “Dinastija” („Dynasty“ 1981 – 1989), konačno će dobiti srpsku adaptaciju.

Uz konsultacije sa američkom producentskom kućom CBS koja je vlasnik licence, Emotion Production u saradnji sa TV Pink započinje snimanje srpske verzije čuvene serije “Dinastija” koja je kao prva sapunica stekla nevjerovatnu popularnost osamdesetih godina prošlog vijeka. U Americi je 2017. godine počeo sa emitovanjem rimejk ove čuvene serije, a srpska “Dinastija” će se pred gledaocima naći već u narednoj TV sezoni.

Serija će biti poptuno prilagođena domaćem podneblju, te će gledaoci legendarne likove iz originalne serije upoznati pod srpskim imenima: Branko, Kristina, Vojin, Stefan, Anastasija, a jedino što će ostati isto, pored Aleksis, jesu intrige, tajne dvije moćne porodice i prevare.

Kada jedan od najvećih poslovnih magnata u Srbiji, Branko Kadić, odluči da se oženi svojom sekretaricom Kristinom, pokrenuće lavinu događaja koji će porodicu Kadić baciti u vrtlog porodičnih intriga, ljubavnih obrta, kao i poslovnih turbulencija sa najvećim Brankovim takmacem u poslu, Vojinom Konstatinovićem.

Branko je gotovo uvijek na ivici kolapsa u poslovnom svijetu, ali volšebno se izvuče svaki put. Vještinu preživljavanja stekao je sam ponikavši ni iz čega, i zahvaljujući njoj uspio je da se popne na vrh društvene ljestvice i da tamo ostane.

U porodičnim odnosima Branko se ne snalazi najbolje, nema sluha za biseksualnost svog sina Stefana, kao ni za ambiciju ćerke Anastasije da se ostvari u poslovnom svijetu. Njegova nova supruga Kristina, koja postepeno otkriva ovaj potpuno nov svijet za nju, teži da se prilagodi porodici i da zadrži Brankovu naklonost. U tome je ometaju njene prethodne afere, kao i povratak bivše Brankove supruge Aleksis, pa se odnos između Branka i nje konstantno mijenja.

Aleksis se udajom za Vojina Konstantinovića, a ubrzo zatim i njegovom smrću, postavlja kao opasan Brankov protivnik koji ne odustaje od namjere da ga uništi. Glamur visokog društva u kojem se kreću naši likovi podiže nivo intriga, jer je u igri mnogo više od opstanka jedne porodice – u priču koja se plete oko Kadića upleteni su veliki moćnici, lijepe žene, a egzotična mjesta i daleke destinacije proširuju polje igre na gotovo cijeli svijet.

Ipak, ova porodična melodrama bazira se na konstantnim preprekama na putu ka ljubavi i prihvatanju, tako da se porodica Kadić suočava sa rastavama, prevarama, pokušajima ubistava, otmicama beba, nestancima i pojavljivanjem izgubljenih članova, kao i čestim vjenčanjima.

Poslovni svijet predstavlja drugo polje intriga koje junake dovodi u životne opasnosti i među mafijaške obračune. Svijet raskoši, koliko god se činio primamljivim, uzima danak, te Kadići nikad nemaju mira. To ih ih čini nekonvencionalnom, ali interesantnom porodicom. Okolnosti koje ih okružuju su nesvakidašnje – stil, estetika i glamur koji ostavljaju bez daha, Kadićima predstavljaju zlatni kavez koji ograničava mogućnost da prosto budu srećni.

U glumačkoj postavi srpske Dinastije su:

Frano Lasić – Blejkov advokat Mičel

Marija Karan – Aleksis

Peđa Bjelac – Sesil

Milena Živanović – Klaudija

Ana Savić – Kristal

Branimir Popović – Blejk

Milutin Milošević – dr Nik