Otac-ubica djece ostavio jezivo oproštajno pismo: “Nikada te niko više neće zvati mama”

Admir Sović iz Bihaća prekjučer je ubio svoje troje djece, a potom se objesio. Ova tragedija zavila je u crno Bihać, u kojem su se i juče prepričavali detalji svirepog zločina.

U Ulici Muje Hrnjice u naselju Mali Lug, na broju 2, kuća od cigle, a ispred kuće dječiji veš i naslonjen dječiji bicikl na zid.

Krvavi nož

„Dnevni avaz“ od policijskih je inspektora dobio na uvid informacije o pozadini ovog neviđenog zločina, odnosno motivima te načinu na koji je Admir ubio svoju djecu. Zločin je prijavio Admirov najbolji drug Asim Dulić. Na teren su izašli policijski službenici, a s njima i stručnjak za eksploziv.

“Ostavio je bombu kašikaru, na kojoj je osigurač bio skoro izvučen. Indikativno je da je bombu stavio na komad papira na kojem je napisao poruku za svoju suprugu Leilu”, otkriva naš sagovornik iz policije.

Istražitelji su bili šokirani porukama koje su pronašli.

 

Napisao je, a što smo pronašli na licu mjesta: „Ne sekiraj se, djeca su zbrinuta. Nisu gladna otišla na ahiret. Da sam našao i tebe, i tebe bih ubio. Izgubila si ono najdraže. Ali, uzeo sam ti ono najdraže, djecu vodim sa sobom, a tebe, k…., nikada niko više neće zovnuti „mama“, napisao je Admir nakon što je ubio djecu.

 

Papir je bio krvav, kao i zidovi sobe u kojoj su djeca spavala.

 

“Zidovi su krvavi, jer je djecu zaklao kuhinjskim nožem. Pronašli smo i krvavi nož. U tom oproštajnom pismu vidi se da se on sveti svojoj supruzi. Na kraju joj je napisao, ali to je već nečitko, da proda motor i nekome vrati dug. Dvoje mlađe djece spavalo je jedno pored drugog, dok je najstarije dijete bilo na drugom kauču” otkriva izvor.

Admir Sović odranije poznat policiji

“Poznat nam je kao izvršilac teških krađa. Također, prijavljen je za nasilje u porodici 2016. godine, ali ne prema djeci, nego prema supruzi. Nikad nismo imali prijave njegovog asocijalnog ponašanja u porodici. Centar za socijalni rad, s kojim imamo odličnu saradnju, nije imao prijave vezane uz njega osim te 2016. godine. I komšije, od kojih smo uzimali izjave, kažu da je bio susretljiv i da je bio voljan pomoći” kaže izvor iz MUP-a USK.

Admirov brat ubio se prije dvije godine.

 

Izvor:(Dnevni avaz)

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *