Među privedenima Danijela Ratešić Došen, Davor Dragičević u bjekstvu

Pripadnici policije Republike Srpske priveli su večeras u Banjaluci nekoliko lica, među kojima je i član grupe “Pravda za Davida” Danijela Ratešić Došen, saznaje Novinska agencija Srna.

Prema saznanjima Novinske agencije Srna, Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, je u bjekstvu i policija za njim traga.

Kako su potvrdili iz Policijske uprave Banjaluka policijski službenici su lišili slobode više lica zbog činjenja prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a postoje osnovi sumnja da su izvršena i određena krivična djela.

Iz MUP-a Republike Srpske saopšteno je da Davor Dragičević nije lišen slobode.

“Naime, organizator javnog skupa se nije pridržavao obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske, te prijavljeni javni skup nije održao u skladu sa prijavom na Trgu Krajine u vremenu od 18.00 do 20.00 časova, već u pokretu”, navodi se u saopštenju.

Organizator skupa, kako se navodi u saopštenju MUP-a, nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od strane učesnika javnog okupljanja izvršeno više prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična djela.

Učesnici skupa prekinuli su i prethodno zakazan koncert estradnog umjetnika Harisa Džinovića na parking prostoru “Kraša”, na način što su galamom, vikom, vrijeđanjem, te oštećenjem bine i postavljene opreme, onemogućili izvođenje predviđenog programa.

Policijski službenici rade na pronalaženju i lišenju slobode i drugih lica koja su učestvovala u izvršenju prekršaja i krivičnih djela, saopšteno je iz MUP RS.

POVEZANE VIJESTI:

 

Foto:(Ilustracija)

 

Ostavite komentar: