Maloljetnik prijeteći nožem opljačkao market u Banjaluci

Maloljetnik iz Banjaluke osumnjičen je da je uz prijetnju nožem ukrao 8.400 KM iz marketa u tom gradu, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Nedugo nakon izvršenja krivičnog djela „Razbojništvo“, 15.12.2018. godine oko 22,10 časova, policijski službenik koji nije bio na dužnosti, uočio je i sustigao mlađeg muškarca, kojeg je zadržao do dolaska policijskih službenika nadležne policijske stanice koji su ga lišili slobode i utvrdili da se radi o sedamnaestogodišnjaku iz Banjaluke.

Naime, 15.12.2018, godine oko 22,00 časa, nepoznato maskirano lice, za koje je kasnije utvrđen identitet, je uz prijetnju upotrebe noža prema radnicama marketa u Ulici Slobodana Kusturića, otuđilo novac u iznosu od oko 8.400,00 KM, te se trčeći udaljilo u nepoznatom pravcu, čime se sumnjiči da je izvršilo krivično djelo „Razbojništvo“.

Kod maloljetnika je pronađen otuđeni novac, obavješten je tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku preduzmu potrebne radnje u cilju dokumentovanja navedenog krivičnog djela te da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj.

Kako je saopšteno iz MUP-a RS, policijski službenici nastavljaju sa utvrđivanjem povezanosti maloljetnika sa drugim izvršenim krivičnim djeloma „Razbojništvo“ na području Policijske uprave Banja Luka.

(BL PORTAL)

 

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *