Duško Tomić nakon požara: Prepali smo se, ali znam ko je počinilac

Jutros oko četiri sata izbio je veliki požar kod Dječije ambasade Međaši u Međašima, na imanju advokata Duška Tomića.

Tomić kaže da su u požaru izgorjeli kompletan pomoćni objekt i automobil Dječije ambasade, marke ‘Renault Clio’, dva skutera, kosilica i druga oprema vrijedna oko 100.000 KM. Tomić kaže da, srećom, vatra nije zahvatila porodičnu kuću u kojoj je bio on sa sinom, snahom i unucima.

– U zapaljenom objektu su bile i male dječije igraonice. Zahvaljujem vatrogascima. Malo su kasnili, ali, da oni nisu došli, izgorjela bi i kuća, jer je vatra već bila zahvatila strujni kabl i plamen se mogao prenijeti na kuću. Ustao sam ujutro oko četiri sata i čudna mi je bila svjetlost koju sam vidio ispod tog natkrivenog objekta. Vidio sam da gori automobil. Pozvao sam sina Tomu da mu kažem da brzo izveze svoj automobil. Sin mi je samo rekao: “Pa, ja sam mislio da si ti maloprije izašao iz kuće i otišao negdje automobilom.”

Kasnije nam je komšinica rekla da je na putu bio parkiran automobil, da je neko u njega ušao i da su se brzo udaljili – kaže Tomić.

Ističe i da je piroman, vjerovatno, došao tim automobilom u kojem ga je saučesnik sačekao.

– Nisam vjerovao da ćemo ovakvim vatrometom dočekati Novu godinu. Puna je kuća djece. I djeca su se isprepadala od eksplozije guma i rezervoara. Sumnjam na Dijanu Božić-Savić, sekretaricu Osnovnog suda u Bijeljini, jer ovih dana pokušavam sa svojim klijentima zaustaviti njene djelatnosti na rušenju njene sporne kuće koja je sudski određena za prodaju i za koju je Sud odredio da se proda i da se namire moji klijenti u iznosu od oko 150.000 KM. Ona je sve uradila, uz pomoć svojih veza, da kuću isknjiži, kao da je nema, da naruči projekt izgradnje novog objekta od šest spratova na toj lokaciji. Ona ne može to raditi, jer je u sporu bio i objekt od tri sprata, koji je kasnije dozidan na pet spratova. Ona je sve organe zaobišla. U međuvremenu sam se žalio svim lokalnim institucijama i organima. Mislim da je ona organizirala ovu paljevinu – ističe Tomić.

 

Izvor:(Avaz.ba)                     Foto: Lj. Ljubojević

 

Ostavite komentar: