Davor Dragičević pušten da se brani sa slobode

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dana 26.12.2018. godine nakon obavljene kriminalističke obrade, od strane PU Banja Luka, dostavljen je izvještaj protiv osumnjičenog lica Davora Dragičevića, rođen 1969. godine iz Banja Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti počinjeno na štetu ministra MUP-a RS, Dragana Lukača, navodi se u saopštenju Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

“Osumnjičeno lice je sprovedeno oko 08.00. časova, radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Postupajući tužilac ispitao je osumnjičeno lice na okolnosti počinjenog krivičnog djela, te je donio naredbu o sprovođenju istrage.Iz dostavljenog izvještaja i priloženih dokaza proizilazi postojanje osnovane sumnje da je osumnjičeni počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti”, navedeno je saopštenju.

Nakon ispitivanja od strane postupajućeg tužioca Dragičević je pušten da se brani sa slobode.

“I pored toga što postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio predmetno krivično djelo, nisu ispunjeni posebni zakonski razlozi za određivanje mjere pritvora predviđeni u članu 197. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske. Dalji tok krivičnog postupka nastaviće se u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske”, navedeno je u saopštenju Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

 

Izvor:(ATV)

 

Ostavite komentar: