Za kineske turiste, koji posjete BiH, uskoro poseban tretman

Za kineske turiste, koji posjete BiH, uskoro će biti uspostavljene posebne telefonske linije za pomoć i savjete u hitnim situacijama. Takođe, BiH će razmotriti i uvođenje platnih platformi poznatih kineskim turistima.

To su samo neke od brojnih pogodnosti na koje se BiH obavezala kroz memorandum o razumijevanju između Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva kulture i turizma Kine o olakšavanju grupnih putovanja kineskih turista u Bosnu i Hercegovinu.

 

Ovaj dokument je Savjet ministara usvojio i uputio ga Predsedništvu BiH na odobravanje. U njemu se navodi kako bosanskohercegovačka strana obezbeđuje spisak turističkih agencija – organizatora putovanja koje su registrovane u skladu sa zakonom, a koje će kineskim turistima morati da pružaju odgovarajuće informacije o uslovima putovanja u i unutar BiH, stanju bezbjednosti i cijenama.

 

Svaka grupa imaće svog vodiča domaćina, koji će s vodičem kineske grupe pomoći u rješavanju bilo kojeg problema s kojim se mogu suočiti kineski turisti tokom posjete BiH.

 

– Organizovanje grupnih putovanja kineskih turista u BiH započinje čim obje strane izvrše odgovarajuće pripreme – stoji u ovom dokumentu.

 

BiH je za devet mjeseci ove godine posjetio 40.861 kineski turista, što je za 43,7 odsto više nego u istom period lani. Početkom juna je na snagu stupio bezvizni režim dvije zemlje, što je doprinijelo rastu broja turista.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

 

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *