VIDEO – U toku veliki skup “Pravda za Davida”

Na Trgu Krajine u Banjaluci počeo je skup grupe “Pravda za Davida”.

Na početku skupa Davor Dragičević, Davidov otac, rekao je novinarima da od zahtjeva da se pronađu odgovorni neće odustati.

Okupljenim građanima poslije Davora obratila se i Davidova majka, Suzana Radanović.

“Moral i čast kod naših političara ne postoji samo pare. Ostajemo ovdje dok Lukač ne shvati šta je moral i čast”, kazala je Davidova majka pozivajući ga da podnese ostavku, Trgom se orilo nakon toga “ostavka”. Ona je prozvala i predsjednicu RS, nazivajući je Biserka, navodeći da njen sin na kocki ostavlja njenu mjesečnu platu. . . Ona je pozvala i Dodika da ide u Bakince. . . “Riješio bi on ovo za pola sata ali ne smije od Lukača”, kazala je Suzana Radanović.

Nakon majke, okupljenim građanima se obratila i Danijela Ratešić- Došen, koja je od početka uz Davora i Suzanu. Ona je rekla da “majka i ćaća neće ostati sami”. Ona je rekla da je 25. decembra ubijena demokratija kada je policija RS udarila na narod.

Ona je pitala kome je smetalo “Davidovo srce” koje su postavili njegovi drugari zajedno sa ocem…Umjesto mača sada na trgu stoje holjade podignutih šaka majki, baki i svih onih koji su svjesni da podrškom Davoru štite svoju djecu”.

“Istinu više ne mogu prikriti i sada su se okomili na Davora i one koji mu pružaju podrške a ubice šetaju ovim gradom”, kazala je Danijela, nakon čega su okupljeni uzvikivali “Ubice, ubice…”.

– Ovo je borba protiv zla – kazala je Danijela i rekla da ostaju uz Davora i Suzanu,što su prisutni glasno potvrdili da ostaju na trgu uz Davidove roditelje…

Dok se puštala Davidova pjesma, trgom je odjekivalo “ostavka…ostavka”!

Trgom se ori – Lukaču ostavka. . . ! – Oni ruše RS, oni nam ubijaju djecu i truju drogama”, govorila je majka navodeći da je mafija ubila njeno dijete. Ona je pozvala prisutne da podrže Davora u borbi za istinu, naglašavajući da oni ne ruše RS.

Okupljeni su nakon toga pjevali Davidovu pjesmu i uzvikivali “Pravda za Davida” i “ostajemo ovdje”.

– Nisam ovdje da rušim nikoga, ali imate zahtjeve i odavde ne idem dok se to ne ispuni – rekao je u obraćanju Davor Dragičević, tražeći da se ubice njegovog sina uhapse. -Mi odavde ne idemo. . . ne budu li ispunjeni zahtjevi ne idem odavde. . . Ništa me ne interesuje drugo”, rekao je Davor optužujući Dodika i Lukača da su najodgovorniji za ovu situaciju.

Na trgu se nalazi oko osam hiljada ljudi, koji su pod kišobranima koja pada u Banjaluci.

Okupljenim se obratila i majka Suzana, koja je rekla da je policija ubila njihovog sina. Ona je rekla da je najodgovorniji munistar Lukač koji je morao da podnese ostavku iz morlanih razloga, jer su lagali na konferenciji za noivnare kada su iznijeli laži na račun Davida…

Davidovo srce večeras je simbolično vraćeno na Trg Krajine ili Davidov trg, kako su ga prozvali iz grupe Pravda za Davida.

Na Davidovom trgu već se okupio veliki broj građana, gdje treba da počne skup Pravda za Davida.

Kako javljaju reporteri BN TV u blizini Trga, u centru grada, nalazi se i veliki broj policije,

Davor, otac ubijenog Davida juče je dao zahtjev nadležnim da do početka trga najodgovorniji u MUP RS podnesu ostavke, kao i oni koji su, kako je naveo učestvovali u sprečavanju ili zataškavanju ubistva njegovog sina.

Među licima od kojih je tražio ostavke su i ministar unutrašnjih poslova Dagan Lukač…kao i postupajući tužioci u ovom slučaju.

Skup je prijavljen i nadležni su dali odobrenje za njegovo održavanje.

Izvor:(BN TV)                        Foto: (Screenshot / YouTube / BN TV)

 

Ostavite komentar: