VIDEO – Dragičević i Memić o današnjem susretu u Sarajevu sa ambasadorima nekoliko država

Davor Dragičević, otac stradalog Davida i Muriz Memić, otac stradalog Dženana su u ‘Danu uživo’ na  N1 televiziji govorili o današnjem susretu u Sarajevu sa ambasadorima nekoliko država.

Sastanku je prisustvovao i njihov advokat Ifet Feraget. Istakli su svoje poruke ambasadorima i šta su ambasadori njima obećali.

Davor Dragičević je naglasio da su se njegova očekivanja “donekle ispunila” nakon sastanka. Nije želio otkriti ko je inicirao ovaj sastanak. Kako je kazao, “dva mala čovjeka i advokat su imali veliki sastanak”.

Upitan šta su njih ambasadori pitali, odgovrio je:

“Imali su mnogo pitanja. Ništa im nije jasno. Nije im jasno ih vlast ove države laže. Davida je ubila država. Za devet mjeseci me niko nije demantovao”.

Prema njegovim riječima, suštinu je prepoznao ambasador Hrvatske. Izrazio je zahvalnost za razumijevanje i ambasadorici Njemačke.

Dragičević se nada će slučaj stradanja njegovog sina preuzeti Sud Bosne i Hercegovine i nije isključio da se slučajem bavi Sud u Strazburu.

Očekuje da će ambasadori izvršiti pritisak na institucije Bosne i Hercegovine. Ponovio je da u Banjaluci neće biti javnog novogodišnjeg slavlja ako se ne rasvijetle okolnosti pod kojima je stradao njegov sin.

Na pitanje da li ga je zloupotrijebila opozicija u Republici Srpskoj, odgovorio je:

“Nisam ja iskorišten, niti me bilo ko može iskoristiti. Ovdje nema mjesta politici i političarima. Mi ćemo političarima disati za vratom”.

Muriz Memić je ukazao da su se sastali sa ambasadorima 21 države i tom prilikom govorili o “nepravdi”.

Naveo je da im je ambasador u Hrvatskoj poručio da trebaju pozvati Milana Tegeltiju, predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine. Ukazao je i to šta je najviše dirnulo ambasadore tokom sastanka.

“Najviše ih je dirnulo kada smo im rekli da mi ovo ne radimo zbog naših sinova, već zbog drugih ljudi”, rekao je.

Podcrtao je da je ambasadore podsjetio na svoj susret s Bakirom Izetbegovićem i njegovo obećanje da će nešto poduzeti.

Memić je poručio sljedeće:

“Što se mene tiče, Dženan je ubijen. Ovo je dokazano. Nije moje da kažem ko je to uradio. Više mi je sada stalo da se kazne nečasni policajci i tužioci”.

Pozvao je da se provedu “valjane istrage kojima će se demantovati nejgovi navodi”.

 

Izvor.(N1 BiH)

 

 

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *