Prikupljeno oko 60.000 KM za bolesnu djecu na Kosmetu

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije Milorad Arlov izjavio je Srni da je za teško bolesnu djecu i mlade ometene u razvoju na Kosmetu do 28. decembra priupljeno oko 60.000 KM.

Arlov je za Novinsku agenciju Srna rekao da je 26.000 KM prikupljeno putem humanitarnog broja 1412, koji je aktivan od 1. decembra, a ostalo putem žiro-računa.

On je naveo da su akciju podržali Vlada Republike Srpske, sedam lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, 30 osnovnih škola, deset srednjih i desetak javnih i privatnih preduzeća.

“Molimo sve humane ljude da do 31. decembra pozovu 1412 i jednom markom pomognu 126 teško bolesne djece i mladih ometenih u razvoju iz Udruženja roditelja `Podrži me` iz Kosovske Mitrovice. Pomozimo ovu najugroženiju kategoriju stanovnika na Kosovu i Metohiji”, istakao je Arlov.

On je dodao da svi koji hoće da pomognu putem žiro-računa Odbora 5551000034196445 mogu da do 10. januara uplate za pomoć bolesnoj djeci i maladima na Kosovu i Metohiji.

Arlov je rekao da će svu prikupljenu pomoć uručiti 11. januara u Zvečanu na drugoj humanitarnoj akademiji za Uruženje roditelja “Podrži me”.

Prema njegovim riječima, do 13. januara u planu je da bude podijeljeno oko hiljadu paketića bolesnoj djeci i srpskoj djeci u vrtićima i osnovnim školama na sjeveru i u malim enklavama na jugu Kosova i Metohije.

On je zahvalio svima koji su podržali i koji će podržati ovu humanitarnu akciju u ime djece i njihovih porodica, te čestitao novogodišnje i božićne praznike.

 

Ostavite komentar: