Počinje zimski raspust: Natalija Trivić uputila čestitku svim školama u Republici Srpskoj

Danas se završava nastava u prvom polugodištu školske 2018/2019. godine u svim osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj. Tim povodom ministar prosvjete i kulture Republike Srpske mr Natalija Trivić uputila je čestitku svim školama u Republici Srpskoj.

U čestitki se kaže:

„Svim učenicima u Republici Srpskoj, rukovodstvu škola te nastavnom i vannastavnom osoblju upućujem najljepše čestitke!

Učenicima želim da ovaj raspust iskoriste za odmor i da uživaju u zimskim radostima, ali i da nađu vremena za druženje s knjigom kako bi ostvarili još bolje rezultate u drugom polugodištu. Znanje stečeno tokom obrazovanja je preduslov za ostvarenje životnih ciljeva svakog mladog čovjeka i doprinos razvoju našeg društva.

Nastavnicima želim da zimski raspust iskoriste za predah od svakodnevnih obaveza kako bi spremno odgovorili aktivnostima koje ćemo zajedno provoditi u narednom periodu s ciljem unapređenja nastavnog procesa. Cijeneći važnost uloge prosvjetnih radnika u obrazovanju mladih generacija, Vlada Republike Srpske je donijela odluku prema kojoj će svi nastavnici započeti novu godinu sa većim platama.

Ministarstvo prosvjete i kulture će raditi na stvaranju boljih uslova rada u svim školama i na reformskim procesima čiji rezultat mora biti obrazovanje kadra za potrebe privrede. Vjerujem da svi možemo dati doprinos stvaranju kvalitetnog obrazovnog sistema i društva u kojem su znanje i stručnost na prvom mjestu.

Svim učenicima, njihovim roditeljima, nastavnicima i vannastavnom osoblju želim srećne novogodišnje i božićne praznike“, navodi se čestitki ministrice prosvjete i kulture RS, Natalije Trivić.

Zimski raspust počinje u ponedjeljak, 31. decembra 2018. a završava se u petak, 18. januara 2019. godine.

Nastava u drugom polugodištu počinje za sve učenike u ponedjeljak, 21. januara 2019. godine.

Proljećni raspust traje od ponedjeljka, 22. aprila do petka, 26. aprila 2019. godine.

U osnovnim školama, nastava u školskoj 2018/2019. godini završava najkasnije u petak, 21. juna, dok se za učenike završnog razreda osnovne škole nastava završava najkasnije u petak, 7. juna 2019. godine.

U srednjim školama nastava u školskoj 2018/2019. završava 14. juna, osim za učenike završnih razreda kojima se nastava završava 17. maja 2019. godine. Učenici umjetničkih škola nastavu završavaju 7. juna, osim maturanata kojima se nastava završava 24. maja 2019. godine.​

 

(BL PORTAL)

 

Ostavite komentar: