Neradni dani u RS za nadolazeće praznike

Neradni dani u Republici Srpskoj biće utorak i srijeda, 1. i 2. januar, kao i 9. januar, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske („Službeni glasnik RS“, broj 43/07) i Zakonom o Danu Republike Srpske („Službeni glasnik RS“, broj 113/16) neradni dani su:

  • Nova godina, 01.01.2019.godine (utorak) i 02.01.2019.godine (srijeda)
  • Dan Republike Srpske, 09.01.2019. godine (srijeda)

U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Vjerski praznik je pravoslavni Božić, koji se praznuje na Badnji dan i dan Božića, tako da vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta 06.01.2019.godine (nedjelja) i 07.01.2019.godine (ponedjeljak).

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske podsjeća javnost da je, na sajtu Vlade Republike Srpske, objavljen Kalendar republičkih i vjerskih praznika u Republici Srpskoj za 2019. godinu.

Kalendar republičkih i vjerskih praznika možete pogledati ovdje.

Na ovaj način, građani Srpske su informisani o predstojećim praznicima u narednoj godini a o svakom pojedinačnom prazniku, resorno ministarstvo će objavljivati saopštenje za javnost.

 

Ostavite komentar: