Kardinal Vinko Puljić: U Božiću naći izvor snage i nade

Slaviti Božić znači da je potrebno prepoznati Božiju blizinu i u njoj naći izvor snage i nade, te da će sav nametnuti i agresivni relativizam proći, a Božije će ostati, istakao je u božićnoj čestitki nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

On je naveo da je u Isusu potrebno naći uporište za čuvanje porodičnog gnijezda, rađanje i odgoj djece, za vjernost u braku, za slogu i zajedništvo, za snagu praštanja i pomirenja, te živjeti u njegovoj ljubavi.

“Ukoliko smo svjesni da smo voljena Božija djeca u nama će živjeti snaga vjere i nada uprkos svim izazovima svakodnevice”, naglasio je kardinal Puljić.

Prema njegovim riječima, ako se kuća vjere gradi na stijeni, ona ostaje postojana bez obzira na to koliko spoljne okolnosti bile nepovoljne.

“I onda kada bi nam mnogi, iskrivljujući istoriju, htjeli oprati pamćenje, zabraniti nam da mislimo svojom glavom jer to nije u interesu stranke i vladati nama kao da smo njihovo vlasništvo – ne klonimo duhom, jer sve ovozemljaske `bogove` koje je društvo izrodilo Vladar neba i zemlje je pozvao ili će pozvati da polože račun pred Njega”, poručio je Puljić.

Kardinal Puljić je poželio srećan Božić i blagoslovenu Novu 2019. godinu, napominjući da božićnog mira nema bez praštanja i pomirenja.

 

Izvor:(RTRS)

 

Ostavite komentar: