U planu izgradnja kružnog toka kod bivše Mljekare

Grad za 2019. godinu planira gradnju kružne raskrsnice na ukrštanju ulica Trive Amelice i Mladena Stojanovića, kod bivše “Mljekare”, te na ukrštanju Krfske i Ulice cara Lazara.

Pored toga Odjeljenje za saobraćaj i puteve će predložiti, “Putevima RS” potpisivanje sporazuma i gradnju kružnog toka kod “Lesnine”.

– Dogodine nas očekuje izgradnja ovog tipa raskrsnica kod Okružnog suda i Policijske uprave – naveli su u ovom Odjeljanju.

Kada su u pitanju ostali projekti  kazali su da je za izgradnju kružnog toka u naselju Lauš, kod restorana “Sirano”, ovih dana raspisana tender za izbor izvođača radova.

– Buduća kružna raskrsnica na ukrštanju izuzetno prometne Karađorđeve i Ulice Jovana Raškovića, značajno će olakšati protok vozila na jednoj od najzagušenijih tačaka gradskog saobraćaja – rekli su u ovom Odjeljenju.
Napomenuli su da proceduru izbora izvođača ovog posla, procijenjene vrijednosti oko 650.000 KM, provodi preduzeće „Putevi RS“.

-Grad Banjaluka je uradio potrebnu projektno-tehničku dokumentaciju, dok su proceduru javne nabavke za izbor izvođača radova pokrenuli „Putevi RS“, koje vodi ovaj posao i sa kojim smo potpisali sporazum o realizaciji ovog projekta – kazali su u ovom Odjeljenju.

Kako su istakli, u toku je gradnja velike kružne raskrsnice na lokaciji budućeg tržnog centra „Delta planet“ na ukrštanju Istočnog tranzita i Ulice olimpijskih pobjednika.

Na području grada ove godine izgrađene su četiri kružne raskrsnice, i to dvije u Aleji Svetog Save, kod zgrada Osnovnog suda i Adiko banke, na Rebrovcu kod crkve, te na ukrštanju istočnog tranzita sa Bulevarom Desanke Maksimović, čime je znatno ubrzan protok saobraćaja.

Izvor:(SrpskaInfo)

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *