nedelja, 19 avgust 2018 20:19

VIDEO - Raspisan tender za drugu fazu rekonstrukcije zgrade Banskog dvora

Napisano

Raspisan je tender za drugu fazu rekonstrukcije zgrade Banskog dvora u Banjaluci vrijedan oko dva miliona maraka. Ukupna vrijednost projekta je oko 10 miliona maraka, a prvu fazu finansirala je Vlada. 

U sljedećoj fazi predviđena je sanacija i restauracija fasade, stolarije i dekorativnog osvjetljenja na zgradi.

 

Radovi na kulturnom simbolu Banjaluke, Banskom dvoru u prvoj fazi, koja podrazumijeva obnovu krova, u toku su od proljetos. Vrijednost tih radova je oko 500.000 maraka. Krov je u završnoj fazi i izvođač vrijedno radi, kaže gradonačelnik Banjaluke. U toku je naredna faza koja će obuhvatiti fasadu, stolariju, figure, stepenište, balkone i rasvjetu.

 

"Raspisan je tender vrijednosti oko 1,7 miliona maraka. Rok za izvođenje druge faze radova je šest mjeseci i u planu je da krajem ljeta i početkom jeseni uvedemo izvođača kako bi se do proljeća završilo vanjsko uređenje", kaže gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

 

 

Zgrada najreprezentativnije kulturne ustanove u Banjaluci, Banskog dvora, stara je 86 godina i odavno joj je bila potrebna rekonstrukcija. Završetkom njene obnove, Banjaluka će dobiti multifunkcionalni objekat kojim će kulturnim radnicima, ali i banjalučkoj publici, biti obezbijeđen novi prostor za kulturne aktivnosti.

 

Načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku grada Banjaluka Natalija Trivić ističe da će se kulturni događaji, osim u koncertnoj dvorani koja prima 300 mjesta, moći nakon rekonstrukcije odvijati u dvorištu i terasi Banskog dvora.

 

Zgrada Banskog dvora zaštićeni je kulturni spomenik i nakon rekonstrukcije novim izgledom će uljepšati ne samo kulturnu scenu,već i cjelokupan izgled užeg centra grada.

 

Izvor:(RTRS)


 

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.