četvrtak, 12 oktobar 2017 11:56

Počeli radovi na još dva dječija igrališta u Banjaluci

Napisano
Foto: Aco Čavić Foto: Aco Čavić

Započeli su radovi na još dva dječija igrališta u okviru velike akcije Gradske uprave i društveno odgovornih kompanija.

Riječ je o igralištima na plaži kod Zelenog mosta u MZ Obilićevo, koju mališanima poklanja Unikredit banka i dječijem igralištu u naselju Borik, u Knežopoljskoj ulici, kojeg grade kompanije: „Aragosta Invest“, „Hidrokop“, „Malbašić kompani“ i „Gradip“.

Na plaži kod Zelenog mosta biće izgrađeno novo igralište, površine oko 2.280m2. Planirano je za djecu od dvije do 12 godina i sadržavaće grupu različitih igračaka koje, između ostalog, služe za razvijanje snage, fleksibilnosti i motorike, savladavanja straha od visine, a istovremeno pružati zabavu i rekreaciju. Pojedine sprave za igru biće prilagođene djeci sa posebnim potrebama. Uz igračke, u rubnim zonama igrališta predviđeno je postavljanje klupa i korpi za otpatke.
Unikredit banka za ovu investiciju je izdvojila oko 50.000 KM.

Ista vrijednost je i igrališta u Knežopoljskoj ulici, donacija četiri kompanije, koje istovremeno mališanima Borika grade i igralište u Ulici Rade Vranješević.

Idejnim projektom, u Knežopoljskoj je predviđena izgradnja dječijeg igrališta kao otvorene, uređene površine, sa rekvizitima za igru djece, organizovano tako da ispunjava sve zahtjeve bezbjednosti u skladu sa važećim standardima, a koja će biti funkcionalna i atraktivna korisnicima.

-Rekviziti će biti raspoređeni na dvije odvojene površine, obložene gumenom podlogom za ublažavanje pada, na način da se omogući neometano kretanje i igra djece uzrasta od dvije do 12 godina. Od igračaka na igralištu će biti: kula sa toboganom i penjalicom, visinoimjer, njihalice, ljuljaške, klackalice, vrtuljak i druge - navedeno je u projektu.

Podsjećamo da je od početka godine, od kada je započela akcija Gradske uprave, sagrađeno šest igrališta, a da su na više njih u toku različite faze gradnje. U toku su i pregovori sa novim društveno odgvornim kompanijama, kojima je Grad ponudio lokacije za igrališta kako na gradskom tako i u prigradskim i seoskim područjima.


Izvor:(banjaluka.rs.ba)

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.