petak, 24 novembar 2017 15:58

Otvoreno dječije igralište u naselju Petrićevac

Napisano

U banjalučkom naselju Petrićevac, na lokaciji „Žute zgrade“, danas je otvoreno novo dječije igralište koje je izgrađeno zahvaljujući prilozima građana i donaciji preduzeća Žute zgrade - Fortuna, dok je Gradska uprava podržala ovaj projekat.

Igralište je otvorio gradonačelnik Igor Radojičić, koji je naglasio da je velika akcija izgradnje dječijih igrališta Gradske uprave i društveno odgovornih kompanija, jedna od najbolje prihvaćenih aktivnosti od strane građana.

- Završili smo sedam dječijih igrališta, a u toku je gradnja još četiri igrališta. Lokacija za igralište je obezbijeđena zahvaljujući donaciji, a doprinos je dao i Savjet MZ Petrićevac. Zahvalio bih svima koji su učestvovali u ovoj akciji, jer su omogućili da djeca iz ovog naselja dobiju igralište. Grad Banja Luka će sa ovom akcijom nastaviti i u narednoj godini, jer imamo još zainetersovanih kompanija koje žele da grade dječija igrališta – rekao je Radojičić.

On je dodao da Grad na području Petrićevca ima dosta planova za narednu godinu, pogotovo kada je u pitanju obnova Ulice kralja Aleksandra, što bi trebalo da bude jedna od krupnijih investicija u 2018. godini.

- Ova ulica je žila kucavica koja povezuje više naselja i učinićemo sve da se obnovi. U vrhu naših prioriteta je i gradnja objekta za društvene potrebe – ambulante i mjesne zajednice, tu je i regulacija potoka, te dodatno ulaganje kroz međunarodne donacije u OŠ „Miloš Crnjanski“ – kazao je gradonačelnik.

Odbornik u Skupštini grada Banja Luka, Draško Stanivuković, rekao je  da je vrijednost projekta 20.000 KM, ističući da su u izgradnji igrališta učestvovali mještani sa većim ili manjim dobrovoljnim novčanim prilozima.

- Ovo je prvo dječije igralište koje je izgrađeno na Petrićevcu u zadnje četiri decenije. Uskoro bi trebalo da bude izgrađena i staza za šetnju oko igrališta i postavljene sprave za vježbanje – naveo je Stanivuković i podsjetio da su Savjet MZ Petrićevac i Gradska uprava sarađivali i na uređenju učionice u prirodi u dvorištu OŠ "Miloš Crnjanski".

Dalibor Simić, vlasnik preduzeća Žute zgrade – Fortuna, rekao je da je ovo preduzeće doniralo zemljište za izgradnju dječijeg igrališta i apelovao na sve građane da čuvaju ovo igralište, kako bi djeca iz ovog naselja imala lijep prostor za igru i druženje.


Izvor:(banjaluka.rs.ba)


 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.